ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ267
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ615
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ5781
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ368021

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Η Δωρεάν Αναγκαστική Απαλλοτρίωση της Περιουσίας των Ε.Δ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 08:02

Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας

Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας


Η Δωρεάν Αναγκαστική Απαλλοτρίωση της Περιουσίας των Ε.Δ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Καμμένος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε την απόφαση για δωρεάν παραχώρηση 21 στρεμμάτων που ανήκουν στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) για την κατασκευή νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Η παραχώρηση θα γίνει, όπως είπε, με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα έρθει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που το (Τ.ΕΘ.Α) παραχωρεί δωρεάν την περιουσία του καθώς μόνο από το 1980 έως το 2019 παραχωρήθηκαν, όλα στα πλαίσια πάντα της κοινωνικής προσφοράς, περισσότερα από 100 ακίνητα, το συνολικό εμβαδό των οποίων ανέρχεται σε 2.526.000 τ.μ.

Το Τ.ΕΘ.Α συστάθηκε αρχικά με νόμο το 1904, ως ειδικό ταμείο με την επωνυμία «Ταμείο Εθνικής Αμύνης» και επανασυστάθηκε, αφού είχε διαλυθεί, με το νόμο 4407/1929 που αποτελεί και τον Ιστορικό Ιδρυτικό Νόμο.

Σύμφωνα με το Άρθρο 2, του ιδρυτικού Νόμου, περί «Σκοπού του Ταμείου Εθνικής Αμύνης», «Η περιουσία του Ταμείου Εθνικής Αμύνης διατίθεται αποκλειστικώς και μόνον προς τον σκοπόν της συμπληρώσεως των μέσων της κατά ξηράν αμύνης της χώρας, ήτοι»:

α. Δια την προμήθειαν υλικού επιστρατεύσεως πάσης αρμοδιότητος

β. Δια την κατασκευήν και ανακαίνιση στρατιωτικών κτιρίων εν γένει

γ. Δια την κατασκευή οχυρών

Το Τ.ΕΘ.Α, λειτουργεί έκτοτε, βάσει του εν λόγω Νόμου και με βασική αποστολή την συνδρομή του στην συμπλήρωση και επαύξηση της κατά ξηρά άμυνας της χώρας, μέσω της ορθής διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.

Η προσφορά του Ταμείου στην αμυντική θωράκιση της χώρας είναι ανεκτίμητη, με ποιο πρόσφατη την περίοδο μετά το 1974, όταν ξεκίνησε η μεγάλης κλίμακας αμυντική οργάνωση στον Έβρο και τις νήσους του Αν. Αιγαίου. Συγκεκριμένα το Τ.ΕΘ.Α, εκτός των έργων αμυντικής οργάνωσης χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή στρατιωτικών οικημάτων (ΣΟΑ) τόσο στην περιοχή της Θράκης όσο και στις νήσους του Αν. Αιγαίου, συνολικού ύψους 65,6 εκατομ. Ευρώ.

Δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες με πολιτικές αποφάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις εξυπηρετούν πολιτικούς και κομματικούς ψηφοθηρικούς σκοπούς έχουμε μια τεράστια υφαρπαγή της περιουσίας των Ε.Δ η οποία παραχωρείται δωρεάν με αποφάσεις υπουργών λες και πρόκειται για ιδιωτική τους περιουσία.

Στις αποφάσεις αυτές δεν υπάρχει καμία αντίδραση καθώς ούτε η ηγεσία των Ε.Δ ούτε και τα ΔΣ των Ταμείων μπορούν θεσμικά να διαφοροποιηθούν από ειλημμένες αποφάσεις του πολιτικού τους προϊσταμένου. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος επέμενε στη διαφωνία του δεν θα είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα για την προστασία της περιουσίας του Ταμείου καθώς την επόμενη μέρα θα βρισκόταν στο σπίτι του.

Βέβαια κανείς άλλος υπουργός, πλην του εκάστοτε ΥΕΘΑ, δεν θα τολμούσε να παραχωρήσει δωρεάν ακίνητη και κινητή περιουσία των φορέων που εποπτεύει. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι οποιοσδήποτε υπουργός ή ακόμα και πρωθυπουργός θα παραχωρούσε δωρεάν ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, ΟΤΑ, Συνεταιρισμών, Πανεπιστημίων κ.λ.π;

Η δωρεάν παραχώρηση περιουσίας, εκτός των άλλων, έχει ως συνέπεια την αύξηση των αμυντικών δαπανών του προϋπολογισμού, βάρος που καλείται να αναλάβει ο Ελληνικός λαός, καθώς θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν ανάγκες που θα καλύπτονταν από το Τ.ΕΘ.Α και τα άλλα Ταμεία με την αξιοποίηση και της δωρεάν παραχώρησης περιουσία τους. Στο άρθρο 11 παρ 14 του ν 4407/2016 αναφέρεται ότι μέρος των εσόδων που προέρχονται από την αξιοποίηση ακινήτων Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ. και ΤΑ.Α., διατίθενται προς ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας των ΕΔ προέρχεται από δωρεές μεγάλων ευεργετών οι οποίοι είχαν εμπιστοσύνη στην αποτελεσματική και χρηστή διαχείριση της ηγεσίας και του προσωπικού των ΕΔ επωφελία του έθνους. Σίγουρα ούτε στο παρελθόν αλλά ούτε και στο μέλλον θα κληροδοτούσε ή θα κληροδοτήσει κάποιος την περιουσία του όταν γνωρίζει ότι η τύχη της εξαρτάται απόλυτα από τις πολιτικές ηγεσίες που τη θεωρούν και την αντιμετωπίζουν ως προσωπική τους περιουσία και τη διανέμουν ανάλογα. Ερωτηματικά βέβαια υπάρχουν και αν τηρείται επακριβώς το άρθρο 109 του Συντάγματος για τις δωρεές υπέρ του Δημοσίου ενώ είναι πρόδηλο ότι καταστρατηγείται ο ιδρυτικός νόμος που αναφέρει ότι η περιουσία του Ταμείου Εθνικής Αμύνης διατίθεται αποκλειστικώς και μόνον προς τον σκοπόν της συμπληρώσεως των μέσων της κατά ξηράν αμύνης της χώρας.

Το 2016 με πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ κ. Καμμένου δημιουργήθηκε η (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ) «Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν. 4407/2016 αποστολή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. είναι η αξιοποίηση των ακινήτων ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), του Ταμείου Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) και του Ταμείου Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.) που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και των στελεχών τους, καθώς και η αξιοποίηση των ακινήτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ.), του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (Μ.Τ.Ν.) και του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας (Μ.Τ.Α.), προς όφελος των μετόχων των Μετοχικών Ταμείων.

Η συνολική αντικειμενική αξία των ακινήτων προσδιορίζεται στο site της υπηρεσίας σε 33 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον απολογισμό της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ., έτους 2017, η υπηρεσία επέλεξε για αξιοποίηση 10 ακίνητα από το σύνολο των 1477 και τα έσοδα ανήλθαν σε μόλις 1.212.240 €.

Παρόλα αυτά θα ήταν άδικο και πολύ πρόωρο να αποτιμήσουμε την προσφορά της νέας υπηρεσίας μετά από ένα μόλις χρόνο λειτουργίας αλλά εκείνο που πραγματικά εκπλήσσει, ακόμα και τον ποιο καλοπροαίρετο, είναι ο ρόλος που επιφυλάσσει ο νόμος για την ηγεσία των ΕΔ, τους διευθυντές, προέδρους και τα ΔΣ των 6 Ταμείων.

Η ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν. 4407/2016 υπάγεται απευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ενώ ο ρόλος των Γενικών Επιτελείων (Αρχηγών) περιορίζεται απλά ως συμβουλευτικός μέσω του Συμβουλίου Άμυνας (Σ.ΑΜ) καθώς αυτό συγκροτείται από τον ΥΕΘΑ, τον ΑΝΥΕΘΑ, τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και αποτελεί το ανώτατο συμβουλευτικό όργανο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Για λόγους σύγκρισης του χθες και του σήμερα ο ιδρυτικός νόμος 4407/1929 του Τ.ΕΘ.Α που υπογράφεται από τον Παύλο Κουντουριώτη, ως πρόεδρο της Δημοκρατίας, προβλέπει ότι το Ταμείο διοικεί 6μελής επιτροπή η οποία συγκροτείται: εκ του πρόεδρου του υπουργικού συμβουλίου (πρωθυπουργού) ως πρόεδρο της επιτροπής, εκ του Υπουργού Οικονομικών, εκ του Υπουργού ή Υφυπουργού Στρατιωτικών, εκ του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, εκ των Επιθεωρητών των Σωμάτων Στρατού και εκ΄ του επιθεωρητή σχολών. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία ενώ στα δικαιώματα και καθήκοντα (αρ 8 παρ β) η επιτροπή συντάσσει με πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού το γενικό πρόγραμμα της διαθέσεως των πόρων του Ταμείου.

Σήμερα στη συνεδρία του Σ.ΑΜ. μετέχει για την παροχή γνώμης ο Διευθυντής του οικείου Ταμείου εφόσον τα αξιοποιούμενα ακίνητα ανήκουν στο Τ.ΕΘ.Α., το Τ.Ε.Σ., και το Τ.Α.Α. και ο Πρόεδρος του οικείου Ταμείου εφόσον τα αξιοποιούμενα ακίνητα ανήκουν στο Μ.Τ.Σ. το Μ.Τ.Ν. και το Μ.Τ.Α. (άρθρο 11 παρ 4)

Το Σ.ΑΜ., πριν από τη λήψη απόφασης, κοινοποιεί την εισήγηση της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. στη Διοικητική Επιτροπή ή το Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου Ταμείου, τα οποία οφείλουν να διατυπώνουν απλή γνώμη εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την κοινοποίηση. (άρθρο 11 παρ 11)

Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ 1 ο Διευθυντής της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, εισηγείται στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κάθε θέμα που αφορά στην αξιοποίηση και διαχείριση των ακινήτων ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., Τ.Ε.Σ. και Τ.Α.Α., τα οποία δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθώς και των ακινήτων ιδιοκτησίας των Μ.Τ.Σ, Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α. Συνεργάζεται με τα Ταμεία και αιτείται κάθε στοιχείο ή πληροφορία ενώ τα Ταμεία υποχρεούνται να παρέχουν τα απαιτούμενα στοιχεία αμελλητί. Αξίζει να αναφερθεί για όσους θεωρούν φυσιολογικό ο διευθυντής της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. να είναι στέλεχος των ΕΔ ότι ο σημερινός και πρώτος διευθυντής δεν έχει καμία σχέση με τις ΕΔ.

Η τελική απόφαση για την παραχώρηση του προς αξιοποίηση ακινήτου λαμβάνεται από το Σ.ΑΜ, δηλαδή από τον ΥΕΘΑ, κατόπιν αιτιολογημένης εισηγήσεως του διορισμένου από τον ΥΕΘΑ Διευθυντή της ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ. ενώ οι διοικήσεις των Ταμείων τίθενται στο περιθώριο σκανδαλωδώς, αφού ο ρόλος τους στην όλη διαδικασία περιορίζεται μόνο στη διατύπωση, εντός 20ημέρου, «απλής γνώμης προς το Σ.ΑΜ».

Υπάρχει άραγε ευνομούμενο κράτος στον κόσμο όπου στην αποφασιστική δικαιοδοσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας υπάγεται περιουσία, αντικειμενικής αξίας 33 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ ο ρόλος της ηγεσίας των ΕΔ είναι συμβουλευτικός και των διοίκησης των ταμείων διακοσμητικός;

Αν η επί δεκαετίες η παραχώρηση δωρεάν περιουσίας των ΕΔ γινόταν χωρίς αντίσταση στις πολιτικές σκοπιμότητες, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μπορούμε να φανταστούμε τώρα ποιο μπορεί να είναι το μέλλον όταν και θεσμικά πλέον απόλυτος διαχειριστής της περιουσίας είναι ο εκάστοτε ΥΕΘΑ.

ΥΓ1. Οι Ενώσεις Αποστράτων έχουν καθήκον και χρέος να διαφυλάξουν με όλα τα νόμιμα μέσα την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ε.Δ που λεηλατείται μεταφορικά και κυριολεκτικά (καταπατήσεις) συστηματικά επί δεκαετίες;

2. Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν θα ξεχάσει ποτέ τον κάτοχο της περιουσίας, που παραχωρήθηκε δωρεάν, και ανάμεσα στα τρόπαια και κειμήλια του συλλόγου θα υπάρχει και μια ξεχωριστή θέση να υπενθυμίζει στις επόμενες γενεές ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας υπήρξε ο πραγματικός μεγάλος ευεργέτης της ομάδας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 21 Σεπτέμβριος 2018 08:06
 
Εκλογές για την Ανάδειξη του ΔΣ ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 09:21

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2018

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΑΑΑ/ΠΑΡ. ΛΑΡΙΣΑΣ

1. Όπως έγινε γνωστό με προηγούμενη ανακοίνωση η ΕΑΑΑ προκήρυξε εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ένωσης, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018.

2. Σύμφωνα με την παρ. 6 της προκήρυξης παράλληλα με τις εκλογές για το ΔΣ της ΕΑΑΑ θα διεξαχθούν εκλογές-σφυγμομετρήσεις για την ανάδειξη των ΔΣ των παραρτημάτων.

3. Σχετικά με την εκλογή στο Παράρτημά μας διευκρινίζονται τα εξής:

α. Η Υποβολή των υποψηφιοτήτων η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 30/8/2018 και ώρα 09:00 θα περατωθεί στις 28/9/2018 και ώρα 13:30.

β. Η υποβολή της υποψηφιότητας γίνεται με έγγραφη αίτηση (συνημμένο word) του ενδιαφερομένου η οποία κατατίθεται στη γραμματεία του παραρτήματος.

γ. Η εκλογή θα διενεργηθεί με ενιαίο ψηφοδέλτιο που θα αναγράφονται τα ονόματα με αλφαβητική σειρά και ανάλογα με την επιθυμία (πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ)

δ. Τα ψηφοδέλτια των παραρτημάτων χωρίζονται σε δύο μέρη: το πρώτο για τη θέση του προέδρου όπου τίθεται ένας (1) σταυρός προτίμησης και το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΔΣ  όπου τίθεται από (1) έως δύο (2) σταυροί προτίμησης.

ε. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη.

στ. Τα ορφανικά και προαιρετικά μέλη μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα μόνο για τη θέση του μέλους του ΔΣ.

To ΔΣ ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (aitisi.doc)aitisi.doc[Αίτηση Υποβολής Υποψηφιότητας ]54 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 09:23
 
Προκήρυξη Εκλογών ΕΑΑΑ 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 13:22

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας και κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

1. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα αρχίσει από τη Πέμπτη 30-8-2018 και ώρα 09:00 και θα περατωθεί τη 13:30 ώρα της 28/9/2018.

Η υποβολή της υποψηφιότητας γίνεται με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου, η οποία κατατίθεται στην γραμματεία της ΕΑΑΑ, Χαλκοκονδύλη 5, 3ος όροφος, κατά τις εργάσιμες ημέρες από ώρας 09:00 έως 13:30 με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητος (ΕΑΑΑ) του μέλους. Η αίτηση μπορεί και να αποσταλεί:

(1) Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (προς ΕΑΑΑ Χαλκοκονδύλη 5, Τ.Κ. 10677 Αθήνα) η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακή ταυτότητος του μέλους της ΕΑΑΑ

(2) Με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. στο οποίο θα είναι συνημμένα σκαναρισμένα η συμπληρωμένη αίτηση και το επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακή ταυτότητος του μέλους της ΕΑΑΑ. Η ΕΑΑΑ θα ενημερώνει άμεσα τον υποψήφιο ότι λήφθηκε η αίτηση του.

Αντίγραφο αιτήσεως θα διατίθεται στα γραφεία της ΕΑΑΑ και των Παρατημάτων και δημοσιεύεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Οι εκλογές διεξάγονται υπό τη προϋπόθεση, ότι θα υποβληθούν τουλάχιστον δεκαέξι (16) υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις του Δ.Σ. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του πρόεδρου και του αντιπροέδρου δεν κωλύονται να θέσουν υποψηφιότητα και για μέλος του Δ.Σ.

Η εκλογή διενεργείται δια ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο αναγράφονται χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων, χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων αντιπροέδρων και χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων μελών.

Ο έλεγχος της νομιμότητας των υποψηφίων και η ενημέρωση τους πραγματοποιείται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ εντός δεκαημέρου από της λήξεως της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και όχι αργότερα από τις 9 Οκτωβρίου 2018.

Ενστάσεις επί της νομιμότητας υποβάλλονται εντός 2ημέρου από της ενημερώσεως των υποψηφίων και κρίνονται αμετακλήτως εντός 5ημέρου από της υποβολής τους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΑ με τους εξής περιορισμούς:

Για τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου οι υποψήφιοι πρέπει να είναι βαθμού Απτχου ή Υπτχου.

Τα ορφανικά μέλη δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου.

2. Οι εκλογικοί κατάλογοι στους οποίου αναγράφονται τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί και να έχουν διορθωθεί τα λάθη ή παραλήψεις με μέριμνα του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ μέχρι 5-11-2018 προκειμένου να είναι έγκαιρα στις εφορευτικές επιτροπές.

3. Μέχρι 9-10-2018 πρέπει να έχουν ορισθεί οι εφορευτικές Επιτροπές (Κεντρική και Εκλογικών τμημάτων.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και οι Εφορευτικές Επιτροπές των Εκλογικών Τμημάτων της ΕΑΑΑ στην Αθήνα αποτελούνται από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ δια κληρώσεως μεταξύ των προτεινομένων από τους υποψηφίους, μελών της ΕΑΑΑ, που διαμένουν στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Οι Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών τμημάτων Παραρτημάτων αποτελούνται επίσης από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ δια κληρώσεως , μεταξύ των προτεινομένων από τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων εκ των κατοικούντων στο Νομό εκάστου Παραρτήματος μελών.

Για τον ορισμό των Εφορευτικών Επιτροπών κάθε υποψήφιος μπορεί να προτείνει μέχρι τρία (3) άτομα.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ όσο και των Παραρτημάτων δεν μπορεί να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Πρόεδρος της κάθε Εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον ανώτερο ή αρχαιότερο μέλος προ της αποστρατείας. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής επιτροπής ο αναπληρωτής ορίζεται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους Εφορευτικής επιτροπής Τμήματος ο αναπληρωτής ορίζεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στα τακτικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και των Εφορευτικών Επιτροπών θα χορηγηθεί χρηματικό ποσό εκατό (100 ) ευρώ, για αντιμετώπιση των εξόδων κινήσεως.

4. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πρόσφατη φωτογραφία εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας και μέχρι διακόσιες (200) λέξεις, στο οποίο θα μπορούν να καταχωρήσουν και τις απόψεις τους, όσον αφορά την επίλυση των κλαδικών θεμάτων. Τα βιογραφικά πρέπει να έχουν επιδοθεί στον υπεύθυνο εκδόσεως της εφημερίδος μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2018 με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

5. Επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην «ΗτΑ» και δι’ εγγράφων προς τα Παραρτήματα της ΕΑΑΑ.

6. Παράλληλα με τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΑΑΑ θα διεξαχθούν και άτυπες εκλογές-σφυγμομετρήσεις σε όλα τα Παραρτήματα της ΕΑΑΑ, πλην εκείνων που οι υποψήφιοι είναι ισάριθμοι με τις θέσεις των μελών του Δ.Σ.

Οι άτυπες εκλογές σε όλα τα Παραρτήματα θα γίνουν από τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές των εκλογών της ΕΑΑΑ.

Τα ψηφοδέλτια των Παραρτημάτων χωρίζονται σε δυο μέρη: το πρώτο για τη θέση του προέδρου, όπου τίθεται ένας σταυρός προτίμησης, και το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΔΣ όπου τίθενται από ένας (1) έως δυο (2) σταυροί προτίμησης.

Τα αποτελέσματα των άτυπων εκλογών των Παραρτημάτων δεν είναι δεσμευτικά για το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, το οποίο και θα διορίσει τα νέα Δ.Σ. αυτών.

Στο συνημμένο αρχείο PDF η αίτηση υποψηφιότητας.


Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (aitisi_ypopsifiotitas_2018.pdf)aitisi_ypopsifiotitas_2018.pdf[Αίτηση Υποψηφιότητας]237 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 19:35
 
Έφυγε από τη Ζωή ο Σμχος ε.α. Ηλίας Γεωργόπουλος PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 19:55

Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, Σμχος ε.α. Γεωργόπουλος Ηλίας του Αριστείδη. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1939 στην Καλλιθέα Πιερίας, εισήλθε στη ΣΤΥΑ το 1958 (Σειρά 10η -Ειδικότητα ΤΥΟ) και αποστρατεύθηκε το 1992. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο, 25/08/2018 και ώρα 11.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας (Παραλία Κατερίνης).

"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 19:55
 
Τα Μετοχικά Ταμεία και οι Διχαστικές Απόψεις του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κ. Ροζή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 09:49

Λάρισα, 10 Αυγ 2018

Σγος ε.α Κων/νος Λιούτας

Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Τα Μετοχικά Ταμεία και οι Διχαστικές Απόψεις του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κ. Ροζή

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α κ. Ροζής, αυτοπροβαλλόμενος ως «ασυμβίβαστος μαχητής», σε πρωτοσέλιδο άρθρο του στην «Εθνική Ηχώ» με τον πομπώδη τίτλο Οι «πατρίκιοι και οι Πληβείοι» Μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων περιγράφει τους συναδέλφους του Σ.Ξ ως πληβείους ενώ από την άλλοι υπάρχουν οι «πατρίκιοι» απόστρατοι της Π.Α και του Π.Ν.

Όπως αφήνεται να εννοηθεί από τον αρθρογράφο οι δήθεν «πατρίκιοι» εισπράττουν από τα Μετοχικά τους Ταμεία ποσό δυσανάλογο σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ΣΞ και ως εκ τούτου ο κ. Ροζής αποφάσισε να ηγηθεί της εξέγερσης των «πληβείων» οι οποίοι θα διεκδικήσουν την απαλλοτρίωση και διανομή της τεράστιας περιουσίας των «πατρικίων».

Χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο για τη σημερινή κατάσταση του ΜΤΣ και τις προοπτικές του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις διαχρονικές προσωποποιημένες ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν και πήραν κρίσιμες αποφάσεις για την τύχη του Ταμείου, απομονώνει ένα μόνο στοιχείο, που αφορά τους κοινωνικούς πόρους των Ταμείων, και το αναγάγει σε λάβαρο απευθυνόμενος στη δικαιολογημένη απογοήτευση και πικρία των μερισματούχων του ΜΤΣ, για αυτά που εισπράττουν από το Ταμείο, παραγνωρίζοντας ότι τα ίδια συναισθήματα διακατέχουν και τους μερισματούχους του ΜΤΑ και ΜΤΝ ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία αν θα εφαρμοστεί η νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από 1-1-2019.

Και επειδή πόλεμος και μάχη δεν νοείται χωρίς εχθρό και αντίπαλο, ο κ. Ροζής τον ανακάλυψε στους αποστράτους της Π.Α και τους Π.Ν των οποίων τα Μετοχικά Ταμεία παρέχουν προκλητικές δήθεν απολαβές στους μερισματούχους τους, σε σχέση με του ΣΞ, για να τους αποδίδεται ο τίτλος του «πατρικίου» εξαιτίας του κοινωνικού πόρου ο οποίος βέβαια είναι στοιχείο ευμετάβλητο στο χρόνο.

Ανακριβώς αναφέρει ότι ο κοινωνικός πόρος για τα έτη 2011 έως και 2016 ανήλθε συνολικά σε 27.881.117,25 ενώ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ΜΤΣ ο πραγματικός αριθμός για τα έτη 2011 έως 2015 είναι ότι τα έσοδα από τον κοινωνικό πόρο-τέλη και δικαιώματα είναι 105.838.026,18 και αν προσθέσουμε και το 2016 ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ.

Στο επίμονο ερώτημά του αν είναι δίκαιη και σωστή η κατανομή των κοινωνικών πόρων προφανώς η απάντηση είναι υποκειμενική καθώς «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» δηλαδή η αλήθεια εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε την πραγματικότητα και επομένως είναι σχετική (Πρωταγόρας (π. 490 – π. 420 π.Χ.).

Ποια όμως είναι η αντικειμενική πραγματικότητα; Υπάρχει πράγματι αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ των Μετοχικών Ταμείων στις μηνιαίες παροχές προς τους μερισματούχους τους; Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αρκεί να ανατρέξουμε στο website του ίδιου του ΜΤΣ, μπορούμε να δούμε τους σχετικούς συγκριτικούς πίνακες που παρατίθενται. Ενδεικτικά θα διαπιστώσουμε ότι μεικτά ο Α/ΓΕΣ, μηνιαίως, λαμβάνει 421.06 € ενώ ο Α/ΓΕΑ 362,60, ο Σχης 285,78 ενώ ο Σμχος 274,40, ο Λγος 203,34 ενώ ο Σγος 205,80. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι «πληβείοι» και «πατρίκιοι» λαμβάνουν μηνιαίως σχεδόν ίσο ποσό από τα ταμεία.

Η αδιάψευστη πραγματικότητα καταρρίπτει κάθε επιχείρημα του βαρύγδουπου τίτλου του άρθρου το οποίο το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει τη διχόνια και το διχασμό ανάμεσα σε συναδέλφους πυροδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η επιλεκτική απομόνωση των στοιχείων που συνθέτουν τα έσοδα των μετοχικών ταμείων και των περιουσιακών τους στοιχείων δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση το πραγματικό και ουσιαστικό στοιχείο που είναι το συνολικό μηνιαίο ποσό που καταβάλουν στους μερισματούχους τους.

Ο κ. Ροζής διατυπώνει εσφαλμένα την άποψη ότι ο θεσμοθετημένος ανταποδοτικός πόρος ανήκει στον Ελληνικό λαό και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται στα Ταμεία αναλογικά με την αριθμητική δύναμη των μερισματούχων τους ενώ στην πραγματικότητα ο κοινωνικός πόρος προέρχεται από τις εις βάρος κρατήσεις των προμηθευτών. Άραγε, με την ίδια λογική, η ακίνητη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων δεν ανήκει στον Ελληνικό Λαό έτσι ώστε τα έσοδά τους να αποδίδονται ανάλογα στους μερισματούχους τους; Η ακίνητη περιουσία του ΜΤΣ, σύμφωνα με το Ταμείο, αποτιμάτε με σημερινές τιμές κρίσης σε μισό περίπου δισεκατομμύριο ευρώ και είναι βέβαιο ότι μελλοντικά θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους δικαιούχους μερισματούχους του ταμείου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ υποστηρίζει στο άρθρο του ότι «οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων την αυτή αποστολή εκτελούν και κανείς χωρίς τον άλλον δεν μπορεί να εκτελέσει αυτή μεμονωμένα». Αυτή η άποψη δεν συμβαδίζει με όσα υποστηρίζει σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ότι «Το ΜΤΣ που έλαβε επί του υπόψη θέματος ομόφωνη απόφαση είναι ΝΠΔΔ και δεν οφείλει επίσης να ζητήσει την άποψη κανενός άλλου φορέα. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΑΑΣ, η οποία είναι και αυτή ΝΠΔΔ και στηρίζει την υπόψη - πρόταση όπως διατυπώθηκε από το ΜΤΣ». Δηλαδή εκτελούμε συλλογικά την ίδια εθνική αποστολή αλλά δρούμε μεμονωμένα και μονομερώς εις βάρος των άλλων δυο, ενώ δεν τους οφείλουμε, έστω ηθικά, καμία ενημέρωση και εξήγηση και σε όποιον αρέσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του ΣΞ δεν συμμερίζεται και δεν συμφωνεί με τι διχαστικές απόψεις του προέδρου της ΕΑΑΣ και θα περίμενε δράσεις και πρωτοβουλίες ενωτικές που, μεταξύ άλλων, θα ενίσχυαν την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, την επανασύνδεση της σύνταξης με τους ε.ε συναδέλφους καθώς και την αποτροπή περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

ΥΓ. Δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να είμαι ευτυχής ή δυστυχής που το ΜΤΑ μετά από 30 χρόνια κρατήσεων μου δίνει, μηνιαίως, το ποσό των 219,48€ (Μέρισμα 164,08+ΕΚΟΕΜΑ 55,40) προσφέροντάς μου τη μέγιστη χαρά, κατά τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, να θεωρούμαι «πατρίκιος». Αν κ. Ροζή ο «ανένδοτος» αγώνας σας και ο καβγάς είναι τα 214 ευρώ, που παίρνω εγώ από το ΜΤΑ, να γίνουν 180 και να αυξηθούν αντίστοιχα τα δικά σας κατά 35 ευρώ για να μοιραστούμε τον τίτλο του «πατρικίου» λυπάμαι αλλά τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και σίγουρα τέτοια τύχη δεν μας αξίζει.

Σημ. Το άρθρο, πριν την κοινοποίηση, τέθηκε σε γνώση του προέδρου της ΕΑΑΑ, Απτχου (Ι) ε.α. Σ. Καββούρη.

Συγκριτικός Πίνακας καταβαλλόμενων μηνιαίων ποσών από ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ στους μερισματούχους.

alt

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 09:52
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL