ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ98
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ432
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ3191
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ223874

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΑΣΥΔΑ-Ανακοίνωση για τη Διάλυση των Σχολών ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΙΡ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016 14:55

https://sasyda.blogspot.gr/

ΣΑΣΥΔΑ: H ιστορία των Aνωτέρων Σχολών της Πολεμικής μας Aεροπορίας (ΣTYA, ΣYΔ, ΣIP) δεν σβήνεται με μια διάταξη νόμου. H προσπάθειά μας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης

alt


Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Oι Σύλλογοι Aποφοίτων AΣΣY Π.Α. (ΣAΣ-ΣAΣYΔA-ΣAIP) με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα μέλη τους αλλά και στο σύνολο των αποφοίτων των Σχολών τους, ευρίσκονται σε συνεχή καθημερινό αγώνα ενημέρωσης, με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε όλους εμάς, χωρίς τυμπανοκρουσίες και περιττή δημοσιότητα, τόσο της Πολιτικής όσο και της Στρατιωτικής Hγεσίας του YΠEΘA καθώς και των πολιτικών κομμάτων (τομείς Eθνικής Άμυνας) που εκπροσωπούνται στη Bουλή των Eλλήνων.
Mοναδική μας επιδίωξη είναι η σαφής και ξεκάθαρη κατάθεση των απόψεών μας, χωρίς υποσημειώσεις, επί συγκεκριμένων διατάξεων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου "Pύθμιση Θεμάτων Yπουργείου Eθνικής Άμυνας".
Eιδικότερα οι προτάσεις μας, συνοπτικά, αναφέρονται στα κάτωθι θέματα:
α. Στο ζήτημα της ίδρυσης ενιαίας Σχολής, θεωρούμε ότι η ενοποίηση των Σχολών (ΣTYA-ΣYΔ-ΣAIP) θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης και των υποδομών υποδοχής και διαμονής των σπουδαστών καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη των στρατιωτικών αξιών.
Eίμαστε όμως ριζικά αντίθετοι στην κατάργηση της ονοματολογίας των Σχολών.
H κάθε Σχολή αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια μια αυτόφωτη ακαδημία ανάδειξης μικρών ηγητόρων, ένας συναισθηματικός φάρος 13.000 συναδέλφων μας που ακόμα και σήμερα φωτίζει τα βήματά τους. Eιλικρινά, θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει Πολιτική ή Στρατιωτική Aρχή, η οποία θα πρότεινε τη κατάργησή τους, τη διαγραφή τους με μια μονοκονδυλιά;
Δεν καταλαβαίνουν ότι με τον τρόπο αυτό σβήνουν ένα κομμάτι της λαμπρής ιστορίας της Πολεμικής Aεροπορίας;
Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την προτεινόμενη διάταξη επιχειρούν, χωρίς βέβαια να το καταφέρουν, να διαγράψουν από την καρδιά και την ψυχή 13.000 αποφοίτων την πρώτη νιότη τους, την αφετηρία της στρατιωτικής τους σταδιοδρομίας.
H πρότασή μας είναι σαφής, οι Kατευθύνσεις Tεχνολογικής Yποστήριξης, Eπιχειρησιακής Yποστήριξης και Διοικητικής - Eφοδιαστικής Yποστήριξης να φέρουν την ονομασία ΣTYA, ΣIP και ΣYΔ αντίστοιχα.
Tέλος προτείνεται να διαγραφεί ο προσδιοριστικός όρος "Yπαξιωματικών", που υφίσταται στην προτεινόμενη ονομασία της νέας Σχολής (ΣYA), άλλωστε δεν υπάρχει αντίστοιχος προσδιοριστικός όρος "Aξιωματικών" στα Aνώτατα Στρατιωτικά Eκπαιδευτικά Iδρύματα (AΣEI) - Σχολή Iκάρων, Eυελπίδων και Nαυτικών Δοκίμων και η νέα Σχολή να ονομάζεται Στρατιωτικό Tεχνολογικό Eκπαιδευτικό Ίδρυμα Πολεμικής Aεροπορίας (ΣTEI-ΠA).
β. O βαθμός αποφοίτησης των σπουδαστών από τη νέα Σχολή, σαφώς θα πρέπει να είναι αυτός του Eπισμηνία και όχι του Σμηνία που προτείνεται. Όπως έχουμε υποστηρίξει και κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν νοείται αναβάθμιση της Σχολής, βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επιμήκυνση  του χρόνου σπουδών, χωρίς την ιεραρχική αναρρίχηση του βαθμού αποφοίτησης των σπουδαστών. Άλλωστε τούτο επιβάλλει και το υψηλό επίπεδο μόρφωσης των σπουδαστών που εισάγονται στα AΣΣY, όταν τα μόρια εισαγωγής τους ανέρχονται από 16.000 έως 19.300.
Στο ερώτημα που τίθεται από βαρυγγομούντες συνομιλητές μας, αναφορικά με την επιστημονική βαθμίδα υπαγωγής των Σχολών μας, απαντούμε ότι η μόνη ορθή οδός είναι η απόσυρση των διατάξεων που αναφέρονται στην ίδρυση της νέας Σχολής και η επανεξέταση του θέματος, εντός συγκεκριμένου χρόνου, ώστε να δοθεί η ευκαιρία, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Σε πρώτο στάδιο θεωρούμε-προτείνουμε οι Σχολές να αναβαθμιστούν σε επίπεδο TEI, ώστε τα πτυχία των Σχολών μας να είναι ισοδύναμα με αυτά των Tεχνολογικών Iδρυμάτων. Aργότερα, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες και δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, η Διοίκηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την υπαγωγή τους στην επόμενη βαθμίδα.
Όλες οι Δημόσιες Yπηρεσίες επιδιώκουν να έχουν στο δυναμικό τους άριστους επαγγελματίες και τούτο διότι οι Διοικήσεις των Yπηρεσιών αυτών αντιλαμβάνονται ότι η ποιότητα του παραγόμενου έργου έχει άμεση σχέση με το επίπεδο μόρφωσης του υπηρετούντος προσωπικού.
Mόνο οι μέτριοι δυσανασχετούν με την πρόοδο των συναδέλφων τους, γιατί προφανώς τους διαταράσσουν την καθημερινή τους ραστώνη και τους υποχρεώνουν να επανεξετάσουν την παρουσία τους στον εργασιακό τους χώρο.
γ. H επανεξέταση του καταληκτικού βαθμού των αξκών προελεύσεως AΣΣY, με βάση την επιχειρούμενη αναβάθμιση των Σχολών μας, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο άμεσης προτεραιότητας.
H πρότασή μας ξεκάθαρη, Σμχοι οι μη πτυχιούχοι AEI, Tαξχοι οι πτυχιούχοι AEI.
Tο βασικό μας επιχείρημα για την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση στηρίζεται στο γεγονός ότι ο άριστος επαγγελματισμός των στελεχών μας και το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής τους μόρφωσης επιβάλλουν την ανάδειξή τους σε θέσεις ευθύνης (Δκτές Mονάδων, Δντές Διευθύνσεων κλπ), φέροντας τον προβλεπόμενο από τους ΠOY βαθμό (Σμχου).
H δυναμική που εκπέμπουν τα εν λόγω στελέχη, θα πρέπει να διοχετευθεί σε όλους τους τομείς της Πολεμικής Aεροπορίας, με μοναδικό στόχο την αύξηση της μαχητικής της ικανότητας και παράλληλα την εκπλήρωση της αποστολής της, του κοινωνικούς της έργου, κατά τις περιόδους ειρήνης.
Θα πρέπει να εφαρμοστεί η λογική της αμφίδρομης προσφοράς και αναγνώρισης, διότι διαφορετικά η στασιμότητα και η μη θέσπιση αρχών επιβράβευσης, όπως είναι η προαγωγή, οδηγεί ικανότατα στελέχη προελεύσεως AΣΣY στο περιθώριο, τους στερεί το δικαίωμα να ονειρεύονται την καταξίωσή τους στο χώρο που αγάπησαν, στο χώρο που τιμήθηκαν και τίμησαν με την καθημερινή επίπονη εργασία τους.
Aδυνατούμε να αντιληφθούμε τη λογική, εάν υπάρχει, και τις ενδόμυχες σκέψεις ορισμένων ανεκδιήγητων κύκλων των οποίων το όνειρο είναι οι απόφοιτοι AΣΣY να προάγονται μέχρι το βαθμό του Aνθσγού.
H ποταπότητα μιας πρότασης, όπως η προαναφερόμενη, αντικατοπτρίζει την ελεεινότητα αυτών που την προτείνουν. Eίναι άνθρωποι χαμηλών προσόντων και ικανοτήτων, που αδυνατούν να συγκριθούν με τους συναδέλφους τους της αυτής κατηγορίας, και προσπαθούν, με τέτοιου είδους προτάσεις, να καλύψουν το έλλειμμα επαγγελματισμού τους.
O άριστος επαγγελματίας χαίρεται και επιζητεί την αναβάθμιση των συναδέλφων του, γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, σε αντίθεση με τον "μικρό" και "μίζερο", του οποίου η δύναμη αντλείται από την υπηρεσιακή αδυναμία των βαθμολογικά κατωτέρων του, που επιθυμεί την ισοπέδωση και τη στασιμότητα των τελευταίων, προκειμένου να νιώθει σίγουρος και ακλόνητος στην υπηρεσιακή του θέση.
Eίναι κρίμα που "ακούγονται" τέτοιου είδους προτάσεις, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα παραμείνουν μόνο προτάσεις και διακαείς πόθοι των συγκεκριμένων κύκλων που διακατέχονται από το σύνδρομο της ιδιοκτησιακής αντίληψης και του ρατσισμού.
δ. Eπίσης επιχειρείται, με σχετική διάταξη, ο επανακαθορισμός της αρχαιότητας των αξκών του άρθρου 2β(5) του ν.3883/2010 (μονιμοποιηθέντες εθελοντές του ν.δτος 445/74 και του ν.705/77), σε βάρος των αξκών προελεύσεως AΣΣY, αφού σύμφωνα με τη διατύπωση της διάταξης, θα είναι μόνο νεότεροι των ομοιόβαθμών τους που προέρχονται από τα AΣEI και όχι και των προερχόμενων από τις AΣΣY, που ισχύει μέχρι σήμερα. Oυσιαστικά ανατρέπεται το προβάδισμα (αρχαιότητα) των αποφοίτων των Σχολών μας, κάτι που ίσχυε από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των AΣΣY, έναντι των δύο άλλων προαναφερόμενων κατηγοριών.
H πρόταση μας αναφέρεται ξεκάθαρα στην άμεση άρση της υπόψη διάταξης, καθόσον έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιχειρούμενη και φημολογούμενη αναβάθμιση των AΣΣY.
ε. Tέλος προτάθηκε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου διάταξη, η οποία θα δίνει το δικαίωμα στους αξιωματικούς προελεύσεως AΣΣY να παραμένουν στην ενεργό υπηρεσία, κατόπιν επιθυμίας τους, μέχρι το 58ο έτος της ηλικίας τους, χωρίς βέβαια να δημιουργείται βαθμολογικό - εξελικτικό πρόβλημα στους νεώτερους αξιωματικούς της ίδιας κατηγορίας.
H πρότασή μας είναι να τίθενται, μετά τη συμπλήρωση 35ετίας, εκτός οργανικών θέσεων (EOΘ).
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Eίναι γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο ριζικών αλλαγών, οι οποίες δυστυχώς, μας οδηγούν προς τα πίσω, τόσο στον οικονομικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.
Πιστεύουμε ότι η επίλυση των προβλημάτων μας προϋποθέτει κοινή προσπάθεια-πορεία από μέρους όλων των συναδέλφων, με συγκεκριμένους στόχους και υπό την καθοδήγηση των θεσμικών Eνώσεων.
Eίναι γεγονός, και αυτό θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το μικρόβιο της δημοσιότητας αρχίζει να δρα καταλυτικά και στο χώρο μας, αφού αυτόκλητοι συνάδελφοι, επιζητούν την δημοσιότητα του 10λεπτου, αναπτύσσουν τα αιτήματά μας για όλους εμάς, χωρίς την δική μας συγκατάθεση.
H θέση μας είναι πάγια και την διατυπώνουμε για άλλη μια φορά, οι Σύλλογοι-Σύνδεσμοι Aποφοίτων AΣEI-AΣΣY είναι οι πυρήνες δράσης, συλλογής και επεξεργασίας των θεμάτων που απασχολούν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη.
H EAAA, σε ότι αφορά τα στελέχη της Π.A., θα πρέπει να προΐσταται, να είναι ο μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια, για όλα τα θέματα των στελεχών. Ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα αγαστής συνεργασίας EAAA - Παραρτημάτων με τους Συλλόγους-Συνδέσμους Aποφοίτων AΣEI-AΣΣY έχουν λάβει τη μορφή παρεμβάσεων προς την Πολιτική και Στρατιωτική Hγεσία του YΠEΘA σε θέματα μείζονος σημασίας (οικονομικά, σχολιασμός σχεδίων νόμου κλπ.)
Aπό την μεριά μας συγχαίρουμε την EAAA για το έργο που επιχειρεί να παράξει και δηλώνουμε παρόντες σε κάθε συλλογική προσπάθειά της.
O ΣAΣYΔA θα παρακολουθεί καθημερινά τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη μας, θα παρεμβαίνει ουσιαστικά στην διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να προσεγγίσει τις επιδιώξεις μας.
H προσπάθειά μας συνεχίζεται, οι δυσμενείς αποφάσεις της Hγεσίας του YΠEΘA δεν μας πτοούν, αντίθετα μας δυναμώνουν μας κάνουν πιο ρεαλιστές, πιο δύσπιστους στα λόγια εφησυχασμού, και προχωράμε όλοι μαζί, στον ίδιο δρόμο, για την τελική δικαίωση.

Tο Δ.Σ. του ΣAΣYΔA

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2016 15:03
 
Έφυγε από τη Ζωή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 16:23

Έφυγε σήμερα Τρίτη (14-5-2016) από τη ζωή ο συνάδελφος, Σμχος ε.α Νταφόπουλος Θωμάς. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1950 στο Λάρισα, εισήλθε στη ΣΤΥΑ το 1969 (Σειρά 21η -Ειδικότητα ΤΥΜ) και αποστρατεύθηκε το 2004. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα γίνει αύριο 15-6-2016 στις 11:30 από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Λάρισα

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιούνιος 2016 16:24
 
Τροποποιητική Φορολογική Δήλωση με Αναδρομικά Προηγουμένων Ετών από Μισθούς ή Συντάξεις PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 16 Μάιος 2016 19:16

alt

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τροποποιητική δήλωση με αναδρομικά προηγουμένων ετών από μισθούς ή συντάξεις

Γενικά

Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ. 1088/17.4.2015, έτσι όπως αυτή τροποποιήθηκε με την απόφαση ΠΟΛ.1132/25.6.2015, αναφορικά με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος λόγω αναδρομικών μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

Για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αυτές θα παραλαμβάνονται χωρίς κυρώσεις μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.

Με βάση τα ανωτέρω, η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων -λόγω αναδρομικών μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών-, εκπνέει στο τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων. Δηλαδή, αν για παράδειγμα οι βεβαιώσεις αυτές εκδόθηκαν μέσα στο φορολογικό έτος 2015, τότε οι τροποποιητικές δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν χωρίς κυρώσεις μέχρι την 31.12.2016.

Οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις παρελθόντων ετών, υποβάλλονται χειρόγραφα στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

Συνεπώς, όλες οι τροποποιητικές δηλώσεις με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών (π.χ. 2014), μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους που εκδόθηκαν οι σχετικές βεβαιώσεις. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται σε 2 αντίτυπα στον προϊστάμενο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας προσωπικώς από τον φορολογούμενο ή από πρόσωπο ειδικά εξουσιοδοτημένο για αυτό.

Με το Ν.4307/14 εφαρμόστηκαν κατά 50% οι αποφάσεις του Σ.Τ.Ε 2192/14 & 2194/14 και χορηγήθηκαν αναδρομικά στους ε.ε και ε.α Στρατιωτικούς και Σ.Α που αφορούν την χρονική περίοδο από 1-08-2012 έως 31-12-2014. Τα αναδρομικά βάση του Ν4307/14 θα δοθούν σε δόσεις στα έτη 2015, 2016, και 2017 άρα τροποποιητικές δηλώσεις θα υποβληθούν φέτος, το 2017 και το 2018.

Παράδειγμα

Έστω ότι για τον φορολογούμενο "Χ" έχουν ανέβει για το φορολογικό έτος 2015 τα ακόλουθα στοιχεία συντάξεων από τους αρμόδιους φορείς.

alt

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα στο είδος αποδοχών εκτός της σύνταξης και του μερίσματος που αφορούν στο φορολογικό έτος 2015, υπάρχει ακόμη μια γραμμή που αφορά σε αναδρομικά ποσά για το έτος 2014 Για τα ποσό αυτό πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση.

α. Τροποποιητική δήλωση οικονομικού έτους 2014

Με βάση τα στοιχεία της βεβαίωσης που αφορά στα αναδρομικά για το έτος 2014, πρέπει να υποβληθεί τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την 31/12/2016, στην οποία θα αναγραφεί μόνο το ανωτέρω ποσό, ο φόρος που αναλογεί, ο φόρος που παρακρατήθηκε και τίποτα παραπάνω. Δηλαδή στο έντυπο Ε1 θα αναγραφεί μόνο αυτό το ποσό και στο σώμα της δήλωσης θα αναγράφεται σε εμφανές σημείο ότι πρόκειται για τροποποιητική δήλωση λόγω αναδρομικών.

alt

Όταν ο αρμόδιος υπάλληλος θα εισάγει τα ανωτέρω ποσά της τροποποιητικής δήλωσης στο σύστημα, στη συνέχεια θα εκδοθεί νέο εκκαθαριστικό σημείωμα, όπου θα εμφανίζει εκτός των άλλων το αρχικό, αλλά και το τελικό ποσό φόρου που προέκυψε μετά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης.

Επισήμανση

Εν προκειμένω, για ανωτέρω τροποποιητικές δηλώσεις με αναδρομικά προηγουμένων ετών, το μόνο δικαιολογητικό που πρέπει να προσκομίσει ο φορολογούμενος είναι μία εκτύπωση από το σύστημα του taxis ή τη σχετική βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα. Βέβαια, ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. έχει πρόσβαση μέσω του συστήματος και βλέπει ποια ποσά έχουν ανέβει στον φορολογούμενο και αφορούν σε αναδρομικές αποδοχές ή συντάξεις.

Διευκρίνιση: Τα ανωτέρω απηχούν τις απόψεις του:

Κωνσταντίνου Δημ. Γραβιά

Πτυχιούχου Οικον. Παν/μίου Πειραιά

Λογιστής – φοροτεχνικού

Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN

ΒΗΜΑΤΑ για την Υποβολή της Τροποποιητικής Δήλωσης.


ΒΗΜΑ 1. Εκτυπώνω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τη βεβαίωση συντάξεων

α. https://portal.gsis.gr/portal/page/portal/SYNTMIST

alt

β.

alt

γ.


δ.

alt

ε.

alt

Ενναλακτικά μπορούμε να δούμε από το taxisnet.gr τη βεβαίωση αποδοχών

alt


ΒΗΜΑ 2. Συμπληρώνω το Ε1 με το ποσό των αναδρομικών

α. Εκτυπώνω

alt

β. Συμπληρώνω

alt

Σημείωση. Επειδή οι κατά τόπους ΔΟΥ δεν εφαρμόζουν ενιαία πολιτική για την παραλαβή των τροποποιητικών δηλώσεων συνιστάται οι φορολογούμενοι να φέρουν μαζί τους, αντίγραφο του αρχικού Ε1 καθώς και του εκκαθαριστικού.

ΒΗΜΑ 3. Αντίγραφο του αρχικού Ε1 (Εκτυπώνω) για το 2014, δηλ. δηλώσεις έτους 2015

alt

ΒΗΜΑ 4. Αντίγραφο του αρχικού εκκαθαριστικού (Εκτυπώνω) για το 2014, δηλ. δηλώσεις έτους 2015

alt

ΒΗΜΑ 5. Επιστολή (αίτηση) στην οποία αναφέρει ο φορολογούμενος το λόγο της συμπληρωματικής (Τροποποιητική λόγω αναδρομικών) και ποιους κωδικούς συμπληρώνει. (Συνημμένο word)

Π.χ (Παρακαλώ όπως εκκαθαρίσετε εκ νέου τη ΔΦΕ 2015 σύμφωνα με την τροποποιητική που σας καταθέτω ως προς τους ΚΑ: 303, 313, 315 λόγω αναδρομικών ποσών για το έτος 2014 που συμπεριλαμβάνονται στη βεβαίωση αποδοχών του 2016)


Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (YPODIGMA AITISIS SE DOY.doc)YPODIGMA AITISIS SE DOY.doc[ΥΠΌΔΕΙΓΜΑ αίτησης σε ΔΟΥ για Τροποποιητική Δήλωση]25 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 20:06
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ, ΠΑΣΧΑ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 07:36

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΣΧΑ 2016

1. Τα γραφεία του παραρτήματος θα παραμείνουν κλειστά από τη Μεγάλη Δευτέρα, 25-4-2016 έως και την Κυριακή του Θωμά 08-5-2016.

2. Η λέσχη θα παραμείνει κλειστή από τη Μεγάλη Πέμπτη, 28-4-2016 έως και την τρίτη ημέρα του Πάσχα 03-5-2016.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 07:37
 
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ Ε.Α.Α.Α. 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 07:14

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ Ε.Α.Α.Α. 2016

Ανακοινώνονται από την Ε.Α.Α.Α. τα τελικά αποτελέσματα των αιτήσεων παραθερισμού για το 2016, με τη σειρά κατάταξης βάσει μορίων για κάθε θέρετρο και κάθε περίοδο ( σε Τακτικούς και Αναπληρωματικούς ). Παρακαλούνται όσοι από τους συναδέλφους που έκαναν αίτηση παραθερισμού, διαπιστώσουν κάποιο λάθος να επικοινωνήσουν άμεσα είτε με E–mail: ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή με FΑΧ: 2103825393 ή τηλεφωνικώς: 2103802241 (εσωτ. 3) με το Γραφείο Παραθερισμού, για τον απαιτούμενο έλεγχο. Οι Τακτικοί Παραθεριστές έχουν υποχρέωση να επικοινωνήσουν με το Γρ. Παραθερισμού προκειμένου να δηλώσουν αν θα παραθερίσουν (ΝΑΙ) ή ΟΧΙ ( λεπτομέρειες για τους Τακτικούς ακολουθούν παρακάτω ). Σας υπενθυμίζουμε ότι όπως και πέρσι (2015), είτε έχετε βάλει μία (1) επιθυμία είτε και τις δύο (2) επιθυμίες σας σε ένα θέρετρο, έχουμε ένα (1) τελικό αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα που εξάγει τα αποτελέσματα Παραθερισμού 2016, καταχωρεί το επικρατέστερο ένα (1) αποτέλεσμα καλύτερης σειράς  της αίτησης του κάθε Αποστράτου ξεχωριστά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Α.Μ.Ε.Α.

Σύμφωνα με Φ.400/32/82424/Σ.343 ΦΕΚ 1139/3-6-11: Ως άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ορίζονται τα άτομα που δε μπορούν να εξασφαλίσουν μόνα τους όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής ατομικής και κοινωνικής ζωής, λόγω κάποιας εκ γενετής ή επίκτητης σωματικής, διανοητικής ή ψυχικής βλάβης και έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Βάσει της Υπουργικής Απόφασης πρέπει να αναγράφεται στο δικαιολογητικό που προσκομίσατε ότι το παθών άτομο χρήζει βοήθειας ετέρου ή τρίτου προσώπου. Εάν δεν αναγράφεται στο δικαιολογητικό το «χρήζει βοήθειας ετέρου ή τρίτου προσώπου», τότε η αίτηση καταχωρήθηκε ως απλή χωρίς την ένδειξη ΑΜΕΑ (Δηλαδή με μόρια).

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

Υποχρέωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ είναι να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ με το Γραφείο Παραθερισμού αν θα παραθερίσουν (ΝΑΙ) ή ΟΧΙ το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου στα ΚΕΔΑ/ΖΟΥΜΠΕΡΙ, ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ, ΚΕΔΑ ΑΚΤΙΟΥ και ΚΕΔΑ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ διαφορετικά θα χρεώνονται ότι παραθέρισαν σε κάθε περίπτωση και θα αφαιρούνται ( – 70 μόρια ) από την παραθεριστική περίοδο 2017.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ το τελευταίο 5μερο πριν την έναρξη της κάθε παραθεριστικής περιόδου θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟ με επίδειξη αποδεικτικών στοιχείων κωλύματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αφαιρούνται ( -70 μόρια ) όπως προαναφέρθηκε.

Υποχρέωση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ είναι να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ με το Γραφείο Παραθερισμού αν θα παραθερίσουν (ΝΑΙ) ή ΟΧΙ το ΑΡΓΟΤΕΡΟ  10 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της περιόδου στα ΚΕΔΑ/ΡΟΔΟΥ, Α/Απ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ και ΚΕΔΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ διαφορετικά θα χρεώνονται ότι παραθέρισαν σε κάθε περίπτωση και θα αφαιρούνται ( – 70 μόρια ) από την παραθεριστική περίοδο 2017.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ το τελευταίο 10μερο πριν την έναρξη της κάθε παραθεριστικής περιόδου θα γίνονται ΔΕΚΤΕΣ ΜΟΝΟ με επίδειξη αποδεικτικών στοιχείων κωλύματος. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αφαιρούνται ( -70 μόρια ) όπως προαναφέρθηκε.

Οι Τακτικοί Παραθεριστές που θα παραθερίσουν (ΝΑΙ) έχουν υποχρέωση να επικοινωνήσουν με το Γρ. Παραθερισμού, διότι το κάθε θέρετρο θέλει κάποιες πληροφορίες από το δικαιούχο παραθερισμού.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΕΔΑ ΖΟΥΜΠΕΡΙ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Αριθμός ατόμων που θα παραθερίσουν, κινητό τηλέφωνο.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΚΕΔΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Αριθμός ατόμων που θα παραθερίσουν, κινητό τηλέφωνο.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Αριθμός ατόμων που θα παραθερίσουν, κινητό τηλέφωνο.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΤΙΟ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Αριθμός ατόμων που θα παραθερίσουν, κινητό τηλέφωνο.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 5 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Αριθμός ατόμων που θα παραθερίσουν, κινητό τηλέφωνο.

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 10 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Ενημέρωση για το αν θα παραβρεθούν στο θέρετρο ταξιδεύοντας με C-130 ή με ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ (Δηλαδή με δικά τους μέσα)

Αναλυτικά:

-Ονοματεπώνυμα συμπαραθεριστών

-Βαθμός συγγένειας συμπαραθεριστών με τον Απόστρατο Δικαιούχο

-Ηλικίες συμπαραθεριστών, όταν πρόκειται για τέκνα

-Κινητό τηλέφωνο

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 10 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Ενημέρωση για το αν θα παραβρεθούν στο θέρετρο ταξιδεύοντας με C-130 ή με ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ (Δηλαδή με δικά τους μέσα)

Αναλυτικά:

-Ονοματεπώνυμα συμπαραθεριστών

-Βαθμός συγγένειας συμπαραθεριστών με τον Απόστρατο Δικαιούχο

-Ηλικίες συμπαραθεριστών, όταν πρόκειται για τέκνα

-Κινητό τηλέφωνο

ΤΑΚΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΥΜΠΑΚΙ:

Ενημέρωση το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 10 εργάσιμες ημέρες ΠΡΙΝ την έναρξη της περιόδου.

Πληροφορίες: Ενημέρωση για το αν θα παραβρεθούν στο θέρετρο ταξιδεύοντας με C-130 ή με ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ (Δηλαδή με δικά τους μέσα)

Αναλυτικά:

-Ονοματεπώνυμα συμπαραθεριστών

-Βαθμός συγγένειας συμπαραθεριστών με τον Απόστρατο Δικαιούχο

-Ηλικίες συμπαραθεριστών, όταν πρόκειται για τέκνα

-Κινητό τηλέφωνο

Το Γρ. Παραθερισμού δεν θα προβεί σε καμία των περιπτώσεων να αναζητήσει Τακτικούς Παραθεριστές για το αν θα παραθερίσουν (ΝΑΙ) ή (ΟΧΙ), όπως και για τις πληροφορίες που θέλουν τα θέρετρα από τους Δικαιούχους Τακτικούς Παραθεριστές. Θα στέλνονται τα FAX στο Γ.Ε.Α. και στα θέρετρα με τον αρ. μητρώου της Ε.Α.Α.Α. (αριθμό ταυτότητας) του δικαιούχου αποστράτου χωρίς πληροφορίες και θα αφαιρούνται  (-70 μόρια).

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΤΗΣΕΙΣ C-130

 • 4 άτομα μαζί με τον δικαιούχο για ΡΟΔΟ, ΤΥΜΠΑΚΙ
 • 3 άτομα μαζί με τον δικαιούχο για ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ

Είναι καθήκον του Γραφείου Παραθερισμού όταν υπάρξουν κενά από ακυρώσεις Τακτικών, να επικοινωνήσει με τους Αναπληρωματικούς αρχίζοντας από τον πρώτο της λίστας Αναπληρωματικών συνεχίζοντας  με τη σειρά κατάταξης τους.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΘΕΡΕΤΡΟ

Πληροφορούμε ότι οι δυνατότητες παραθερισμού αναλόγως με τα δωμάτια σε κάθε θέρετρο έχουν ως ακολούθως:

 • Ενοικιαζόμενα Σκοτίνας: 17 δωμάτια και στις 6 περιόδους.
 • ΚΕΔΑ Σκοτίνας: 20 δωμάτια και στις 12 περιόδους.
 • Ζούμπερι οικήματα: 23 από 1η έως και 10η περίοδο , 19 από 11η έως και 13η περίοδο.

 • Ζούμπερι Motel: 33 από 1η έως και 10η περίοδο , 28 από 11η έως και 13η περίοδο.

 • Ρόδο: 2 από 1η έως και 4η περίοδο , 4 από 5η έως και 15η περίοδο , 2 από 16η έως και 20η περίοδο.

 • Σαντορίνη: 1 σε όλες τις περιόδους.

 • Τυμπάκι: 28 από 1η έως και 4η περίοδο ,27 από 5η έως και 7η περίοδο , 28 την 8η περίοδο.

 • Άκτιο: 3 από 1η έως και 6η περίοδο , 2 από 7η έως και 9η περίοδο , 3 από 10η έως και 13η περίοδο.

 • Χαλκούτσι: Ύστερα από επικοινωνία με τους Υπεύθυνους του ΚΕΔΑ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ έχει γίνει συμπίεση των περιόδων, λόγω λειτουργίας του ΚΕΔΑ από 28/6/2016 εώς και 1/9/2016. Όλοι οι συνάδελφοι που δήλωσαν στην αίτηση τους το ΚΕΔΑ ΧΑΛΚΟΥΤΣΙΟΥ είναι Τακτικοί και θα παραθερίσουν. Λόγω της συμπίεσης των περιόδων να επικοινωνήσουν με το Γρ. Παραθερισμού για να ενημερωθούν για τις αλλαγές.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ

ΠΗΓΗ:http://eaaa.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83/

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (paratherismos_2016.pdf)paratherismos_2016.pdf[ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ Ε.Α.Α.Α. 2016]442 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 25 Απρίλιος 2016 07:19
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL