ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ36
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ313
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ3789
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ215699

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Διήμερη Εκδρομή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016 19:57

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οργανώνει διήμερη εκδρομή με προορισμό:

ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ- ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗΣ – ΣΕΡΡΕΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ - ΔΡΑΜΑ

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14-5-2016 με επιστροφή Κυριακή 15-5-2016.

Το κόστος ανά άτομο είναι 50 € και καλύπτει το λεωφορείο και το ξενοδοχείο με πρωινό.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους/ίσσες και ορφανικά μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή να δηλώσουν το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 27/4/16 προκειμένου να προχωρήσουμε στη διαδικασία οργάνωσης της εκδρομής.

Η κράτηση γίνεται κατόπιν προκαταβολής ποσού 25,00 €Â  κατ’ άτομο. Οι δηλώσεις μπορούν να γίνονται καθημερινά Â (10:00-12:30) στα γραφεία του παραρτήματος, τηλεφωνικά (2410 250650) ή με email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 17 Απρίλιος 2016 19:57
 
Δημόσια διαβούλευση-Ανοιχτή Επιστολή σε ΥΕΘΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 07:13

http://www.opengov.gr/mindefence/?p=5583

Λάρισα 09 Απριλίου 2016

Κων/νος Λιούτας

Σγος ε.α.

Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΠΡΟΣ : Υπουργό ΥΠΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο.

ΚΟΙΝ: Αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ κ. Δημήτριο Βίτσα

Βουλευτές Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

ΕΑΑΑ, ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ, ΣΑΙΡ

ΘΕΜΑ : Διαβούλευση. Σχέδιο Νόμου «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,


1. Στις 3-3-2016 είδε το φως της δημοσιότητας πρόταση του κοινοβουλευτικού κόμματος «ΠΟΤΑΜΙ» για τις Ε.Δ, στην οποία διαβάζουμε:

α. «Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά εάν οι ΕΔ χρειάζεται, να παράγουν στελέχη όπως νοσηλευτές, νομικούς, ιατρούς, κλπ και να συντηρούν σχολές όπως η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ, και γι’ αυτό θα θέλαμε τις απόψεις αρμοδίων εκπροσώπων, συλλόγων, φορέων κλπ. Οι ανάγκες αυτές, θα μπορούσαν να καλυφθούν από την αγορά εργασίας και πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα αγκυλώσεις που έχουν να κάνουν με την «ύπαρξη στρατιωτικής νοοτροπίας». Αυτό, θα οδηγήσει επιπλέον και σε μετρήσιμη μείωση της διοικητικής γραφειοκρατίας σε επίπεδο δομών και άμεση μείωση δαπανών που απλά δεν υφίσταται ανάγκη να υπάρχουν. Κάλλιστα οι ιατροί, δικαστικοί, οικονομικοί Αξιωματικοί μπορούν να προέρχονται από τα Πανεπιστήμια, μετά από κατάλληλες φυσικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις και μικρής διάρκειας στρατιωτική εκπαίδευση (τυπικά 8 μηνών, που θα περιλαμβάνει θερινή και χειμερινή εκπαίδευση στο πρότυπο της ΣΣΕ)».

β. Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε, δικαιολογημένα, θύελλα διαμαρτυριών με ακλόνητα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΣΣΑΣ.

2. Λίγες μέρες μετά το ίδιο το ΥΠΕΘΑ έδωσε για δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας». Στο πρώτο κεφάλαιο προβλέπεται η ίδρυση «Σχολής Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.)». Οι ανάδοχοι της νέας σχολής αφήνουν τη φαντασία να δημιουργήσει καθώς με το νέο όνομα δεν διευκρινίζεται ποιας αεροπορίας είναι η Σχολή, του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, ή ακόμα και της Πολιτικής Αεροπορίας; Οι υπαξιωματικοί είναι μόνιμοι, έφεδροι, εθελοντές, ανακαταταγέντες, τι άραγε είναι;

α. Στο αρ. 2 παρ. 2 αναφέρεται συγκεκριμένα. Στη Σ.Υ.Α. λειτουργούν οι ακόλουθες κατευθύνσεις, που θα περιλαμβάνουν τις συναφείς με αυτές ειδικότητες:

(1). Κατεύθυνση Τεχνολογικής Υποστήριξης.

(2). Κατεύθυνση Επιχειρησιακής Υποστήριξης.

(3). Κατεύθυνση Διοικητικής και Εφοδιαστικής Υποστήριξης.

β. Με το άρ. 4 παρ. 4 διαλύονται οι σχολές ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ. Αναιτιολόγητα με ένα άρθρο διαλύεται η ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ιστορίας 70 ετών της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο στόχος προφανής, η διαγραφή του ονόματος των σχολών και η δημιουργία ενός μορφώματος άχρωμου, θολού και άνευρου στα πρότυπα των σχολών ΙΕΚ με περιτύλιγμα τη λέξη «Ανωτέρα» που υφίσταται και σήμερα και στην ουσία δεν έχει κανένα ακαδημαϊκό ή άλλο αντίκρυσμα.

γ. Δεν υπάρχει ούτε μια σειρά στην αιτιολογική έκθεση που να αναφέρεται σε κάποιο επιχείρημα για την κατάργηση των σχολών πέραν των γενικόλογων: «Με τη ρύθμιση αυτή επιχειρείται η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους υπαξιωματικούς της ΠΑ και ταυτόχρονα, η εξοικονόμηση προσωπικού και υλικών και οικονομικών πόρων». Ας μην αναφερθούμε, όπως γνωρίζετε πολύ καλά κ. Υπουργέ, στο κόστος των δεκάδων στρατοπέδων και μονάδων που λειτουργούν για λόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με το πραγματικό έργο των Ε.Δ.

δ. Η κλισέ διατύπωση είναι ίδια με την παραπάνω πρόταση κατάργησης της ΣΣΑΣ, δανεισμένη από το κόσμο του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων που δικαιολογούν τις συγχωνεύσεις με επιχειρήματα για οικονομίες κλίμακος, περιορισμό λειτουργικών δαπανών, κ.λ.π. Έχει αποδειχτεί διαχρονικά ότι αυτές οι αρχές δεν έχουν εφαρμογή στις Ε.Δ καθώς ο σκοπός τους δεν είναι η κερδοφορία αλλά η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας με οποιοδήποτε κόστος. Δυστυχώς, εντός των Ε.Δ δεν είναι λίγοι αυτοί που γοητεύονται από τις θεωρίες του marketing και της ελεύθερης αγοράς παραγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του θεσμού και της αποστολής.

3. Η αιτιολογική έκθεση συνεχίζει: «Επιπρόσθετα, μέσω της συγχώνευσης των υφιστάμενων δομών αναμένεται να απελευθερωθούν οικονομικοί πόροι και προσωπικό, και να βελτιωθούν συνολικά οι υλικοτεχνικές δομές στέγασης, σίτισης και εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής».

α. Προκαλεί τεράστια ερωτηματικά ο ισχυρισμός ότι με την ψήφιση του νέου νόμου και ως δια μαγείας, από μόνη της, η μετακίνηση 60 σπουδαστών της ΣΥΔ από το ΣΕΔΕΣ της Θεσσαλονίκης στο Τατόι και τις εγκαταστάσεις της ΣΤΥΑ θα βελτιώσουν τις απαρχαιωμένες δομές στέγασης της διοίκησης και των διδακτηρίων ενώ θα βελτιωθεί η σίτιση. Εν έτει 2016 ομολογείται απροκάλυπτα ότι πάσχει ακόμα και η  σίτιση των σημερινών σπουδαστών των σχολών υπαξιωματικών.

β. Στο σχέδιο νόμου αρ. 3 παρ 2 αναφέρεται: Έδρα της Σχολής ορίζεται η αεροπορική βάση της Δεκέλειας. Κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου, η εκπαίδευση μιας εκ των κατευθύνσεων ή μέρος της εκπαίδευσης ορισμένων εκ των ειδικοτήτων, δύναται να παρέχεται και σε εγκαταστάσεις άλλης μονάδας ή εκπαιδευτικού κέντρου της ΠΑ.

γ. Ως εκ τούτου με το σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα κατακερματισμού της νέας σχολής αφού είναι βέβαιο, όπως το προβλέπει και ο νομοθέτης, ότι το πείραμα θα αποτύχει και η ΣΥΔ θα παραμείνει στην ιστορική της έδρα στη Θεσσαλονίκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 1988 η έδρα της ΣΥΔ μεταφέρθηκε για δύο χρόνια στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας. Μόλις δύο χρόνια μετά, το 1990, με απόφαση του ΑΑΣ η σχολή μεταφέρθηκε και πάλι στο Α/Δ Σέδες της Θεσσαλονίκης. Οι σχολές, ΣΤΥΑ και η ΣΙΡ όταν προσκαλεί σπουδαστές, λειτουργούν για δεκαετίες υπό ενιαία διοίκηση χωρίς να θίγεται η αυτοτέλειά τους.

4. Οι σχολές ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ δημιουργήθηκαν το 1950, 1954 και 1951 αντίστοιχα. Από το 1992, η εισαγωγή μαθητών στις σχολές Υπαξιωματικών (Ανώτερη Εκπαίδευση) γίνεται μέσω του συστήματος των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας.

α. Με την εισαγωγή των σπουδαστών στη ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, και ΣΙΡ μέσω του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων το επίπεδο των δοκίμων έχει φτάσει σε τέτοιο αξιοζήλευτο βαθμό που είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχει παγκόσμιο μέτρο σύγκρισης. Οι βάσεις εισαγωγής των σχολών αυτών είναι βάσεις ζηλευτών Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών. Γνωστό επίσης είναι ότι οι βάσεις των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, και ΣΙΡ είναι μεγαλύτερες από τις βάσεις άλλων σχολών αξιωματικών των Ε.Δ. Δυστυχώς ενώ μόλις πρόσφατα έγινε τριετής η φοίτηση των σχολών πριν ακόμα δοκιμαστεί στην πράξη και ενώ θα ανέμενε κανείς την εφαρμογή και τα αποτελέσματά της με αναβάθμιση των σχολών σε όλα τα επίπεδα οδηγούμαστε σε διάλυση των σχολών.

β. Είναι βέβαιο από τις απόψεις που εκφράζονται δημόσια ότι κάποιοι θέλουν την ποιότητα και το υψηλό επίπεδο των υπαξιωματικών μόνο για χρηστική εκμετάλλευση. Αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και θέλουν τον Έλληνα υπαξιωματικό του 2020 με 19.000 μόρια εισαγωγής να τον αντιμετωπίζουν ως τον υπαξιωματικό του 19ου και του πρώτου ήμισυ του 20ου αιώνα που οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι ή στοιχειώδους εκπαίδευσης.

5. Αν και αρκτικόλεξα η ΣΤΥΑ, η ΣΥΔ και η ΣΙΡ έχουν μετατραπεί σε λέξεις που φέρουν ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο. Η ονομασία των σχολών είναι η συλλογική ταυτότητα των σπουδαστών και των αποφοίτων που τη συνθέτη η ιστορική μνήμη, η αλληλεγγύη, η συναδελφικότητα, τα κοινά βιώματα, κοινές αρχές, αξίες και οράματα. Δεν μπορεί να νοηθεί σύγχρονη Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστεωμένη και ακρωτηριασμένη τη ραχοκοκαλιά της που έγραψε λαμπρές σελίδες της ιστορίας της Π.Α φέροντας όλο το βάρος της μετάπτωσης του όπλου από τα ελικοφόρα στα αεριωθούμενα αεροσκάφη και στα  σύγχρονα F-16 Block 52+.

α. Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο από το 1974 με δεκάδες ήρωες πεσόντες αεροπόρους, νομικά μόνο εν καιρό ειρήνης. Σαράντα χρόνια τώρα τα στελέχη της Π.Α βρίσκονται σε διαρκή 24ωρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Οι ιπτάμενοι, οι μηχανικοί, το διοικητικό προσωπικό, οι ελεγκτές αεράμυνας, οι οπλουργοί, όλες οι ειδικότητες, ως μια ομάδα, μια σιδερένια γροθιά έχουν υπερασπιστεί με κάθε κόστος και απόλυτη επιτυχία την εθνική κυριαρχία ενώ παράλληλα έχουν προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο στον Ελληνικό λαό. Τι είναι αυτό που προκαλεί την ανάγκη να διαλυθεί αυτή η επιτυχημένη χημική ένωση και τα συστατικά της στοιχεία, με άδηλο και άγνωστο το μέλλον του νέου πειράματος και τα αποτελέσματα που αυτό θα επιφέρει στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του όπλου;

6. Από τη στιγμή που στην αιτιολογική έκθεση τίθεται θέμα εξοικονόμησης προσωπικού και οικονομικών πόρων γιατί δεν υιοθετείται ανάλογη με του «Ποταμιού» (κατάργηση της ΣΣΑΣ), πρόταση με κατάργηση των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ;

α. Οι απόφοιτοι των σχολών υπαξιωματικών θα αντικατασταθούν από καταταγέντες με διαγωνισμό, πτυχιούχους των ΤΕΙ και γιατί να το στερηθούν και με ποιο κριτήριο οι πτυχιούχοι ΑΕΙ; αφού είναι βέβαιο ότι πολλοί θα ενδιαφερθούν για μια προσφερόμενη θέση στην αγορά εργασίας.

β. Έτσι η εξοικονόμηση προσωπικού θα είναι μεγαλύτερη, η εξοικονόμηση πόρων θα συμβάλλει στον περιορισμό του υπερτροφικού και σπάταλου δημόσιου τομέα όπως πολλοί αρέσκονται να τον αποκαλούν ενώ οι ίδιοι σιτίζονται γενναιόδωρα απ’ αυτόν και θα επιτευχθεί η δήθεν στερούμενη σήμερα ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου των Υπαξιωματικών.

γ. Εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στην αιτιολογική έκθεση τη φρασεολογία μνημονιακών επιταγών που έχουν θέσει ακόμα και τον ποιο σκληρό πυρήνα του κράτους όπως είναι οι Ε.Δ στην κλίνη του Προκρούστη και παραμένουν αρτιμελείς χάρη στις θυσίες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού.

δ. Σε κάθε περίπτωση μια τέτοια επιλογή θα κριθεί στο μέλλον από την ικανότητα του όπλου να ανταποκριθεί, όπως έως σήμερα, στην υψηλή αποστολή που του έχει ανατεθεί από τον Ελληνικό λαό. Βέβαια αυτοί που θα πάρουν τις αποφάσεις θα φέρουν ονοματεπώνυμο και ακέραια την ευθύνη σε περίπτωση αποτυχίας του όπιου νέου συστήματος.

7. Σύμφωνα με τον Erikson (1968) η διεργασία της ταυτότητας συντελείται ταυτόχρονα στην καρδιά του ατόμου, αλλά και στην καρδιά της κουλτούρας της κοινότητας στην οποία ανήκει και αυτό γιατί η συγκρότηση, η κατασκευή και η ενσωμάτωση της ταυτότητας δίνει στο υποκείμενο την αίσθηση της συνέχειας και της ενότητας.

α. H αναγνώριση ή μη της ταυτότητας από τους άλλους κατά ένα μέρος την διαμορφώνει, με την έλλειψη αναγνώρισης να συντελεί, συχνά, απειλή για την ύπαρξη του «άλλου». Η συνείδηση του εαυτού και των «άλλων» επιτυγχάνεται μέσα από αναπαραστάσεις, μέσα από μία συνεχή διαδικασία αναζήτησης νοημάτων και μέσα από κοινές εμπειρίες. Είναι συνυφασμένη τόσο με την επίγνωση της παρουσίας του «άλλου», όσο και με το «ανήκειν» στην ευρύτερη συλλογικότητα (Taylor, 1985).

β. Οι απόφοιτοι των σχολών ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, ΣΙΡ έχουν ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα του ανήκειν και είναι υπερήφανοι που με την υψηλή τους κατάρτιση, τις ικανότητες και τις δεξιοτεχνίες τους, αποτελούν τον κύριο παράγοντα του υψηλού επιπέδου των σχολών υπαξιωματικών με αναμφισβήτητο το γόητρο και το κύρος όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό. Οι Έλληνες γονείς επενδύουν τεράστια ποσά και δεν φείδονται κόπων για τη μόρφωση και την αριστεία των παιδιών τους. Με συνειδητή επιλογή προτρέπουν τα παιδιά τους να δηλώσουν στο μηχανογραφικό ως πρώτη επιθυμία τις σχολές ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ, βέβαιοι ότι η επιλογή τους ανταποκρίνεται πλήρως στις θυσίες και στην υψηλή βαθμολογία που πέτυχαν τα παιδιά τους.

8. Αυτοί που αβασάνιστα ή με μεγάλη ευκολία, όταν πρόκειται πάντα για τους άλλους, υιοθετούν ή επιχειρηματολογούν υπέρ της διάλυσης των σχολών πως θα αντιδρούσαν αν κάποιος διανοούνταν να προτείνει την κατάργηση του ονόματος της σχολής ΙΚΑΡΩΝ ή της σχολής Ευελπίδων και να ονομάσει τη σχολή ΙΚΑΡΩΝ π.χ. σε. Σ.Α.Α (Σχολή Αξιωματικών Αεροπορίας) με κατευθύνσεις Επιχειρησιακού (ιπτάμενοι, ελεγκτές αεράμυνας) και τεχνικού τομέα (μηχανικοί);

Κύριε υπουργέ,

Οι δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, ΣΥΔ, και ΣΙΡ προσβλέπουν όχι μόνο στο ρεαλισμό αλλά και στην ευαισθησία σας περιμένοντας με αγωνία την απόφαση που θα διατηρεί ή θα αναβαθμίζει πραγματικά το όνομα των σχολών το οποίο αποτελεί την ιδιαίτερη ταυτότητα της διαδρομής τους στην Π.Α. Μην συνδέσετε το όνομά σας με τη διάλυση ιστορικών σχολών για την δήθεν εξοικονόμηση λίγων ευρώ που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ.

Οι απόφοιτοι της ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ και σε κανένα.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 10 Απρίλιος 2016 07:23
 
Συγκέντρωση Τροφίμων, Ρούχων, Χρημάτων και Φαρμάκων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 06:21

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων και ενόψει της εορτής του Πάσχα, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Παραρτήματος να συνδράμουν στη συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και χρημάτων τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό καθώς και φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Λάρισας.

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά από 10:30 έως 12:30 στα γραφεία του παραρτήματος (Λαπηθών 6, 5ος όροφος) από 08/4/2016 έως 26/4/2016.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2016 06:21
 
Απάντηση Προέδρου ΕΑΑΑ για τη "Συγκέντρωση στη Λάρισα" PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 15:05

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Μέλη της ΕΑΑΑ,

Την 12η Μαρτίου 2016 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (Συν 1) κάλεσμα του μέλους της ΕΑΑΣ κ. Α. Παπαπαρίση με τίτλο: «Πανθεσσαλική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ-Λάρισα, 22 Μαρτίου 2016, ημέρα Τρίτη»

Στις 22 Μαρτίου 2016 στο ίδιο blog (papaparisis’ Blog) (Συν 5) αναρτήθηκε: 7 Απριλίου 2016 η κινητοποίηση στη Λάρισα.

1. Προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σύγχυση και η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

α. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Παράρτηματος Λάρισας Σγος ε.α. Κ. Λιούτας τα παραρτήματα ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας ουδέποτε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για την οργάνωση ή τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα.

β. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παρ. Λάρισας κ. Παπαπαρίσης εν είδει τηλεσιγράφου ανακοίνωσε τηλεφωνικά στις 11-3-2016 στους προέδρους των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας, Ατγο ε.α. Σ. Τσιρώνη και Σγο ε.α. Κ. Λιούτα ότι, με πρωτοβουλία του, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα. Προεξοφλώντας, αυθαίρετα, την άρνηση της ΕΑΑΑ και ΕΑΑΣ να εγκρίνουν την πρωτοβουλία ζήτησε από τους δυο προέδρους να συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα με την ιδιότητα του προέδρου του Παραρτήματος!!! Δεν χρειάζεται βέβαια διευκρίνιση ότι οι πρόεδροι με την ιδιότητα του προέδρου δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους και ότι τα Παραρτήματα διαθέτουν ΔΣ και οι αποφάσεις λαμβάνονται με την αρχή της πλειοψηφίας.

γ. Με μεγάλη έκπληξη και προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα πριν γίνει οποιαδήποτε συνάντηση των τριών προέδρων των τοπικών συμβουλίων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας), ο κ. Παπαπαρίσης ανακοίνωσε στο προσωπικό του blog (Συν 1) με ημερομηνία, 12 Μαρτίου 2016 την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στη Λάρισα για τις 22 Μαρτίου αναφέροντας τη συμμετοχή, όχι των παραρτημάτων αλλά των προέδρων της ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ γειτονικών νομών. Δηλαδή για μια συγκέντρωση που θα γινόταν στη Λάρισα δεν κρίθηκε σκόπιμο να έχουν τοποθετηθεί και αποφασίσει τα ΔΣ των Παραρτημάτων της Λάρισας, πράγμα απαράδεκτο για την ΕΑΑΑ, αλλά έγινε προσπάθεια εξασφάλισης της συμμετοχής των προέδρων των γειτονικών νομών που δεν θα εκπροσωπούσαν τις Ενώσεις, σύμφωνα με τον κ Παπαπαρίση, αλλά τον εαυτό τους.

δ. Την επόμενη μέρα, 14-3-2016 ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας Ατγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης απέστειλε e-mail ενημερώνοντας τα μέλη της ΕΑΑΣ ότι το Παράρτημα Λάρισας δεν συμμετέχει στην υπόψη συγκέντρωση.

ε. Η ΕΑΑΑ αν και προκλήθηκε με βάναυσο τρόπο απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να διαφυλάξει την ενότητα των αποστράτων ζητώντας, μέσω του Παραρτήματος Λάρισας, από τον κ. Παπαπαρίση να σταματήσει να δρα μονομερώς αγνοώντας τα ΔΣ των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας και καπελώνοντας τους πάντες. Δυστυχώς η πρόκληση συνεχίζεται και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, ανάλογα, επικαλούμενοι πραγματικά στοιχεία και περιστατικά.

στ. Στις 15-3-2016 κ. Παπαπαρίσης έκανε νέα ανάρτηση στο blog του (Συν 2) στην οποία ανέφερε: «εγώ αποσύρομαι, συνεχίστε εσείς», και συνέχισε «αποσύρω την πρότασή μου και τη θέτω υπό την έγκριση των θεσμικών Ενώσεων….» Όπως καθαρά φαίνεται στο (Συν 1), τρεις μέρες πριν, στις 12-3-2016 η ανάρτηση δεν ήταν πρόταση αλλά απόφαση για συγκέντρωση στις 22-3-2016. Δεν διευκρίνισε βέβαια ο κ. Παπαπαρίσης από που αποσύρετε, με ποια ιδιότητα πήρε την πρωτοβουλία και αποφάσισε ο ίδιος υπεράνω όλων, συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα.

ζ. Στις 17-3-2016 ο κ. Παπαπαρίσης ανακοινώνει ότι την ίδια θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ για να αποφασίσει για το θέμα της συγκέντρωσης (Συν 3) και αργότερα με νέα ανάρτηση του κ. Παπαπαρίση (Συν 4) όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α κ. Δανιάς Ευάγγελος τον ενημέρωσε ότι το ΔΣ της ΕΑΑΣ «συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη και αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της «Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ στη Λάρισα» στο συντονιστικό συμβούλιο των τριών θεσμικών Ενώσεων στις 22-3-2016

η. Στις 22-3-2016 και ώρα 13:11 και αφού καλά, καλά δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του συντονιστικού είχαμε νέα ανάρτηση (Συν 5) του κ. Παπαπαρίση με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας, διαλύοντας τις όποιες καλοπροαίρετες προθέσεις μας, με την οποία γινόταν γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α. κ. Ροζής, με νέο τελεσίγραφο ενημέρωσε τον κ. Παπαπαρίση (και ποιον άλλο;) ότι το συντονιστικό συμβούλιο των 3 θεσμικών ενώσεων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, και ΕΑΑΝ αποφάσισε όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων στις 7 Απριλίου 2016. Είναι αυτονόητο ότι από την ΕΑΑΑ, δεν έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου στον κ. Παπαπαρίση.

θ. Στις 23/03/2016 , ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΑ κ. Ροζή , ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχει η ΕΑΑΑ στην συγκέντρωση και όταν εισέπραξε την άρνηση του Προέδρου απείλησε ότι θα έχουμε πόλεμο μεταξύ των δύο Ενώσεων.

ι. Στις 25-3-2016 είχαμε ανάρτηση στο Fb, όπως αναπαράχθηκε στο blog του κ. Παπαπαρίση, (Συν 7) του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ κ. Ροζή που με απαράδεκτη φρασεολογία επιτίθεται στην ΕΑΑΑ και στο πρόεδρό της Απτχο (Ι) κ. Σ. Καβούρη, Συγκεκριμένα:

(1) Στην παρ. β αναφέρει ότι αποφασίστηκε η συγκέντρωση να γίνει υπό την αιγίδα του συντονιστικού και η οργάνωσή της από τα οικεία παραρτήματα!!! (Είναι λεπτομέρεια μάλλον για τον κ. Ροζή ότι τα οικεία παραρτήματα δεν συμμετείχαν σε καμία σχετική συζήτηση).

(2) Στην παρ. δ αναφέρει τη δήθεν ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δύναται να ανακοινωθεί άμεσα η υπόψη απόφαση. Γιατί αυτή η σπουδή κ. Ροζή; Γιατί σπεύσατε εσείς, ως αναρμόδιος καθώς ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ δεν συμμετέχει στο συντονιστικό συμβούλιο, να ενημερώσετε τον κ. Παπαπαρίση (Συν 5a). Γιατί συγκεκριμένα τον κ. Παπαπαρίση τη στιγμή που

κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού έγιναν καταγγελίες από την ΕΑΑΑ για τις αυθαίρετες ενέργειες του και για το «καπέλωμα» των θεσμικών Ενώσεων; Γιατί δεν περιμένατε την επίσημη ανακοίνωση του συντονιστικού; Ποιος και γιατί βιαζόταν τόσο πολύ!

(3) Στην Παρ δ ο κ. Ροζής αναφέρει «Ποιος και γιατί δεν θέλει να εκφραστεί η αγανάκτηση των στρατιωτικών επί των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων-θεμάτων μας και τη θέση μας για τα Εθνικά-τα θεσμικά και κλαδικά ζητήματα που μας ταλανίζουν». κ. Ροζή οι απόστρατοι συνάδελφοι δεν έχουν θεσμικά και κλαδικά ζητήματα, αφήστε την ηγεσία των Ε.Δ. και τους ε.ε. συναδέλφους μας να ασχολούνται με αυτά.

(4) κ. Ροζή δεν σας εξουσιοδότησε κανένας να μιλάτε για λογαριασμό των αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας πολλώ δε μάλλον να αφήνεται αιχμές για την επιλογή τους να εκλέξουν ως πρόεδρο τον Απτχο (Ι) κ. Σ. Καβούρη που μέχρι τώρα απέδειξε ότι τιμά στο ακέραιο το λόγο του και την ψήφο των συναδέλφων μας.

(5) Τις πομπώδεις εκφράσεις περί λιγόψυχων και συμβιβασμένων που δήθεν θα τους παρασύρει ποτάμι τις επιστρέφουμε στο ακέραιο στους συκοφάντες και όσους νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν με γκεμπελίστικες μεθόδους.

(6) Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι ο αξιότιμος πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Ε. Δανιάς και το ΔΣ δεν υιοθετούν και αποδοκιμάζουν τη τακτική, τη φρασεολογία και τις απόψεις του κ. Ροζή.

 

2. Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ποιος ενορχήστρωσε όλη αυτή την ιστορία, και τα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

α. Με ποια ιδιότητα ο κ. Παπαπαρίσης αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα στις 22-3-2016;

β. Ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος του κ. Παπαπαρίση στην ΕΑΑΣ;

γ. Να υποθέσουμε ότι αναγνωρίζεται στον κ. Παπαπαρίση ιδιαίτερος ρόλος και μπορεί να αποφασίζει για μείζονα θέματα των αποστράτων απαιτώντας και μάλιστα από την ΕΑΑΑ και τους θεσμικούς της εκπροσώπους να υποταχθούν στις πρωτοβουλίες του;

δ. Γιατί ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α κ. Β. Ροζής, αν και δεν συμμετέχει στο συντονιστικό, έσπευσε να ενημερώσει τον κ. Παπαπαρίση για τα διαλαμβανόμενα; Δεοντολογικά δεν θα έπρεπε να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, όπως γίνεται πάντα, του συντονιστικού με τις υπογραφές των προέδρων και Δ/νων Συμβούλων;

ε. Η συζήτηση στο συντονιστικό αφορούσε πρόταση της ΕΑΑΣ προς την ΕΑΑΑ και ΕΑΑΝ και η όποια κατ’ αρχήν συμφωνία τελούσε υπό την έγκριση του ΔΣ της ΕΑΑΑ ενώ είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρξει και ανάλογη συνεννόηση με το Παράρτημα της Λάρισας. Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών ΕΑΑ δεν έχει εξουσιοδότηση να λαμβάνει αποφάσεις που δεν έχουν συζητηθεί στα ΔΣ των Ενώσεων. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) 2192/2014, σελ 5, το Συντονιστικό Συμβούλιο έχει ως σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των ενώσεων και όχι την προάσπιση των συμφερόντων των αποστράτων οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου αλλά των αντίστοιχων Ενώσεων.

στ. Γιατί η ΕΑΑΣ επιμένει να προτείνει τη Λάρισα για συγκέντρωση ενώ είναι γνωστό όπως φαίνεται στο (Συν 5a) ότι ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας, Αντιστράτηγος ε.α Σπύρος Τσιρώνης και το ΔΣ έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν;

ζ. Ποια είναι τα αιτήματα της συγκέντρωσης; Ο κ. Παπαπαρίσης αναφέρει στο (Συν 6) ότι εκτός από τα οικονομικά υπάρχουν ποιο σοβαρά θέματα όπως εθνικά, μεταναστευτικό, προσφυγικό κ.λ.π. Αν και κανείς εχέφρον δεν μπορεί να υποτιμήσει τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ποιο θα είναι το περιεχόμενο και το αίτημα της διαδήλωσης των αποστράτων;

3. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μέλη της ΕΑΑΑ,

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να λαμβάνουν αποφάσεις στο παρασκήνιο και να μας τις επιβάλλουν με αυθαίρετο τρόπο προκειμένου να ενδώσουμε στα κελεύσματά τους χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά κίνητρα και τους λόγους των προθέσεών τους. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι:

α. Η ΕΑΑΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απαξιώνει, να την υποτιμά και να την αγνοεί επιδεκτικά, δημιουργώντας τετελεσμένα και λαμβάνοντας αποφάσεις για λογαριασμό της.

β. Το αιρετό ΔΣ της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων λειτουργεί, στα πλαίσια του εθελοντισμού, υπό τις οδηγίες της ΕΑΑΑ και στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της συναδελφικής αλληλεγγύης και με πνεύμα συνεργασίας. Ο πρόεδρος, το ΔΣ της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων δεν δέχονται «διαταγές» από κανένα και λογοδοτούν καθημερινά στα χιλιάδες μέλη μας.

γ. Η ΕΑΑΑ και τα Παραρτήματά της είχαν ενεργό ρόλο και δυναμικό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν πανελλαδικά από το 2012. Η ΕΑΑΑ μαζί με την ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ αλλά και με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αποστράτων, θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα, με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή των επικείμενων και την ανατροπή των αποφάσεων που λεηλάτησαν τη σύνταξή μας.

δ. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΑΑΑ και τα μέλη της δεν θα γίνουν εργαλεία και υποχείρια κανενός, αντιδρώντας σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ποδηγέτησης της συλλογικής τους έκφρασης.

ε. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται η ΕΑΑΑ να γίνει η ουρά και το τρενάκι που κουβαλάει τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.

στ. Που αποσκοπεί άραγε όλος αυτός ο θόρυβος για την μη συμμετοχή της ΕΑΑΑ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Μήπως στην διάσπαση των τριών Ενώσεων;

ζ. Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι η ΕΑΑΑ δεν συμμετέχει σε καμία συγκέντρωση στην πόλη της Λάρισας καθώς αποδείχτηκε ότι καθοδηγείται από εξωθεσμικά πρόσωπα που δρουν στο παρασκήνιο παραβιάζοντας κάθε δεοντολογικό κανόνα.

ΥΓ. 1. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει, από τη στιγμή που η ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας ενημέρωσε τα μέλη της ότι δεν συμμετέχει στην υπόψη εκδήλωση γιατί αυτή η εμμονή από κάποιους με την ΕΑΑΑ. Ποιοι και γιατί ενοχλούνται από την εκλογή του Απτχου (Ι) ε.α. κ. Σπύρου Καββούρη ως προέδρου της ΕΑΑΑ; Αν νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν την ΕΑΑΑ σύμφωνα με τις επιθυμίες τους πλανώνται πλάνην οικτράν.

Για το Δ.Σ

Απτχος (Ι) ε.α. Σπυρίδων Καββούρης

Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α


Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-1.pdf)syn-1.pdf[ΣΥΝ 1]357 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-2.pdf)syn-2.pdf[ΣΥΝ 2]314 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-3.pdf)syn-3.pdf[ΣΥΝ 3]168 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-4.pdf)syn-4.pdf[ΣΥΝ 4]310 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-5-1.pdf)syn-5-1.pdf[ΣΥΝ 5-1]161 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-5.pdf)syn-5.pdf[ΣΥΝ 5]161 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-5a.pdf)syn-5a.pdf[Συν-5a_Αποσπάσματα-από-το-e-mail-του-προέδρου-της-ΕΑΑΣ-παρ.-Λάρισας]188 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (syn-7.pdf)syn-7.pdf[Συν-7_Ανάρτηση-Αντιπροέδρου-ΕΑΑΣ-κ.-Ροζή]481 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2016 15:17
 
Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Διοίκησης 140 ΣΕΠΗΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 16:45

Παρουσία του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, Απτχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2016 η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή της 140 ΣΕΠΗΠ από τον απερχόμενο Δκτη, Σμχο (Ι) Βασίλειο Αγορογιάννη στο νέο Δκτη, Σμχο (Ι) Ευάγγελο Οικονόμου χοροστατούντος του ιερέα του ΑΤΑ πρωτοπρεσβύτερου Αθανάσιου Τσιμενίδη.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί απόστρατοι Αξκοι καθώς και οι διατελέσαντες Δκτες της Μονάδας, Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Στάμος, Απτχος (Ι) ε.α. Στυλιανός Χρυσόμαλλος και Υπτχος (Ι) ε.α. Νικόλαος Μουστάκας.

Την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας εκπροσώπησε ο πρόεδρος, Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας και ο γραμματέας του ΔΣ Επγος ε.α. Αθανάσιος Ντιγκμπασάνης.

alt

alt

alt

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 19:09
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL