ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ208
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1499
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ2854
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ353314

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ημερίδα για τη μάχη Σαρανταπόρου-09 Οκτωβρίου 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2013 07:14

Ο Επιμορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σαρανταπόρου, ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Λάρισας, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας, ο Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής & ΕΛΑΣ Λάρισας και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Λάρισας, διοργανώνουν στις 9 Οκτωβρίου 2013, ημέρα Τετάρτη, ημερίδα με τίτλο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2013 – 101 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ»

Πρόγραμμα  ημερίδας:

 
08.00 – 10.15: Δοξολογία
10.15 – 11.00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
11.10 – 11.30: Ομιλία στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Σαρανταπόρου
12:00 – 13:00: Μικρή δεξίωση προς τιμήν των καλεσμένων
Πέρας προσέλευσης επισήμων: 10.00πμ.
 
Λεωφορείο 50 θέσεων, εκ των οποίων οι 15 είναι στη διάθεση της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας, θα αναχωρήσει από τον Άγιο Βησσαρίωνα στις 07:45. Δηλώσεις συμμετοχής στους διοργανωτές. Θα κρατηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.
 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 03 Οκτώβριος 2013 07:15
 
Επιμνημόσυνη Δέηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013 09:06

Επιμνημόσυνη Δέηση

 

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα τελέσει μνημόσυνο στις 20 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Κυριακή στον Ιερό Ναό της 110 ΠΜ στη μνήμη όλων των ε.α.  συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα παρατεθεί καφές στην αίθουσα “Ερατώ” της  Λέσχης Αξιωματικών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013 09:07
 
Απόστρατοι-Κοινωνική Αλληλεγγύη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 19:36

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής των συμπολιτών μας που αδυνατούν να καλύψουν βασικές υγειονομικές ανάγκες οι Ενώσεις/Παραρτήματα - Σύνδεσμοι, Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, νομού Λάρισας, καλούν τα μέλη τους όπως προσκομίσουν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» του Δήμου Λαρισαίων (Παπαναστασίου 117), φάρμακα, είτε από το προσωπικό τους φαρμακείο, τα οποία δεν τα χρειάζονται, και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Επειδή το απόγευμα ο χώρος χρησιμοποιείται και ως ιατρείο είναι προτιμότερο όπως αυτό γίνει τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (16/9), της Τρίτης (17/9) και της Τετάρτης (18/9).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 19:41
 
Συνάντηση προέδρων ΕΑΑΑ & ΕΑΑΣ/Παραρτημάτων Λάρισας με ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 08:02

Στα πλαίσια της παρουσίας του ΥΕΘΑ κ Αβραμόπουλου στη Λάρισα στις 11 Σεπ 2013 οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. και ε.ε στελέχη των Ε.Δ. Συγκεκριμένα παραδόθηκε υπόμνημα (συνημμένο word) και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρονται.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα της κατάργησης των κριτηρίων της αποστρατείας (αίτημα-πρωτοβουλία υπηρεσίας-ηλικία) και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα υπόλοιπα οικονομικά αιτήματα τα οποία κατά τον ίδιο συναντούν τη αντίδραση του υπουργείου οικονομικών. Επεσήμανε ότι, ο ίδιος, δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε παραχώρηση περιουσίας των Ε.Δ χωρίς ανταλλάγματα. Η όλη συζήτηση διεξήχθει παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου ο οποίος ανέλαβε την δέσμευση να προωθήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima.doc)ypomnima.doc[ ]344 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 08:14
 
Συνάντηση προέδρου ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αθανάσιο Δαβάκη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 08:35

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιου Δαβάκη στην 1η Στρατιά και στο ΑΤΑ. Μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του ιδίου προς τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας ακολούθησε συνάντηση στο χώρο του ΑΤΑ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων καθώς και η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ως καθ ύλην αρμόδιου υφυπουργού.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα:

α) Η διπλή περικοπή των συντάξεων.

β) Τα ηλικιακά κριτήρια και ο τρόπος αποστρατείας (αίτηση, πρωτοβουλία υπηρεσίας) που θίγουν βάναυσα κάθε αρχή του δικαίου περί ίσης μεταχείρισης. Τονίσθηκε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος της ΝΔ της οποίας ο κ. Δαβάκης είναι βουλευτής αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών». Χιλιάδες συνάδελφοι αναμένουν αυτή η δέσμευση να γίνει πράξη με την κατάργηση των διατάξεων των ν.3986/2011, 4002/2011 και 4024/2011.

γ) Σε ότι αφορά την δημόσια συζήτηση περί ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αντίφαση της έγγραφης τοποθέτησης του προκατόχου του στο ΥΕΘΑ κ. Καράμπελα ο οποίος στις 24 Μαΐου 2013 ισχυρίστηκε ότι «η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατόπιν σκληρής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει επιτευχθεί».

Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός του ΓΕΝ με έγγραφό του προς τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η άποψη του ΜΤΝ που αποτελεί και θέση του ΓΕΝ , είναι ότι «η υλοποίηση της ενοποίησης των τριών ταμείων προϋποθέτει την προηγούμενη ανάληψη δράσεων για την πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ με μηδενισμό των συσσωρευμένων δικαιωμάτων των μετόχων –μερισματούχων του».

Στις 17 Ιουνίου 2013 σε έκθεση πεπραγμένων ο πρόεδρος του ΜΤΣ Υπτγος ε.α. Χ. Σωτηρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «το μέρισμα έχει μειωθεί 43,75% και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από πρώτη προσέγγιση επιβάλλεται νέα μείωση περίπου 50%».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κ. Καράμπελας λειτουργώντας, μάλλον, συνδικαλιστικά και συντεχνιακά προσπάθησε να παραπλανήσει τους ενδιαφερόμενους  με σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την ενοποίηση των ταμείων που βραχυπρόθεσμα θα ικανοποιήσει τους μερισματούχους του ΣΞ και μακροπρόθεσμα θα επιφέρει την χρεοκοπία και τη διάλυση όλων.

Το επιχείρημα ότι το ενιαίο μεγάλο μετοχικό ταμείο είναι πανάκεια και θα είναι προς όφελος όλων ακούγεται ειδυλλιακό αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως η συνένωση των άλλων ταμείων επικουρικής ασφάλισης είχε ως αποτέλεσμα νέες μειώσεις και τα «υγιή ταμεία» να εξαϋλώνονται ως σωματίδια από τη νέα μεγάλη μαύρη τρύπα.  

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα αποδεχτούμε αποφάσεις επιβολής ενοποίησης, που θα μας στερήσουν κάθε προοπτική να λαμβάνουμε μέρισμα και όχι χαρτζιλίκι καθώς και το δικαίωμα των παιδιών μας στο ΒΟΕΑ.

Ο χειρισμός του θέματος από τον πρώην ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εμπιστοσύνης και καλών προθέσεων. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης ενοποίησης των ταμείων. Πρώτα, πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ που θα  εγγυάται τη βιωσιμότητά του και θα πιστοποιείται από ανεξάρτητους και αναγνωρισμένους φορείς και μετά συζήτηση προοπτικής ενοποίησης.  

Προτάθηκε επίσης, τα μερισματούχα μέλη (πρόεδρος και δυο μέλη) του ΔΣ του ΜΤΑ να διορίζονται με απόφαση του υπουργού μετά από πρόταση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ). Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια έμμεση λογοδότηση των μερισματούχων μελών του ΔΣ  προς τα μέλη της ΕΑΑΑ για τα πεπραγμένα τους. Ο ΥΦΕΘΑ βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα.

Συμπερασματικά ο κ Δαβάκης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας καθώς και το παράλογο κριτήριο της ηλικίας και του τρόπου αποστρατείας και ανέφερε ότι, επιδίωξή του σε περίπτωση ενοποίησης των μετοχικών ταμείων, αυτή να είναι προς όφελος όλων των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων. Εξέφρασε δε την επιθυμία του να συναντηθούμε ξανά στο άμεσο μέλλον.

 Υ.Γ. Ανάλογη συνάντηση έγινε στις 29/7/13  με τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας κ. Α. Παπαπαρίση  στην Αθήνα

 

 

                       Σγος ε.α. Κ. Λιούτας

πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

 

 

 

                  


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 17:10
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 51 52 53 54 55 56 57 58 59 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL