ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ140
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ439
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ2628
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ349225

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Επιμνημόσυνη Δέηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013 09:06

Επιμνημόσυνη Δέηση

 

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα τελέσει μνημόσυνο στις 20 Οκτωβρίου 2013 ημέρα Κυριακή στον Ιερό Ναό της 110 ΠΜ στη μνήμη όλων των ε.α.  συναδέλφων που έφυγαν από τη ζωή.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα παρατεθεί καφές στην αίθουσα “Ερατώ” της  Λέσχης Αξιωματικών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2013 09:07
 
Απόστρατοι-Κοινωνική Αλληλεγγύη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 19:36

Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και αρωγής των συμπολιτών μας που αδυνατούν να καλύψουν βασικές υγειονομικές ανάγκες οι Ενώσεις/Παραρτήματα - Σύνδεσμοι, Αποστράτων Στρατού, Αεροπορίας, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, νομού Λάρισας, καλούν τα μέλη τους όπως προσκομίσουν στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» του Δήμου Λαρισαίων (Παπαναστασίου 117), φάρμακα, είτε από το προσωπικό τους φαρμακείο, τα οποία δεν τα χρειάζονται, και δεν έχουν λήξει, είτε αγορασμένα από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Επειδή το απόγευμα ο χώρος χρησιμοποιείται και ως ιατρείο είναι προτιμότερο όπως αυτό γίνει τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (16/9), της Τρίτης (17/9) και της Τετάρτης (18/9).

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 19:41
 
Συνάντηση προέδρων ΕΑΑΑ & ΕΑΑΣ/Παραρτημάτων Λάρισας με ΥΕΘΑ κ. Αβραμόπουλο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 08:02

Στα πλαίσια της παρουσίας του ΥΕΘΑ κ Αβραμόπουλου στη Λάρισα στις 11 Σεπ 2013 οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί του και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. και ε.ε στελέχη των Ε.Δ. Συγκεκριμένα παραδόθηκε υπόμνημα (συνημμένο word) και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρονται.

Ο κ. Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα της κατάργησης των κριτηρίων της αποστρατείας (αίτημα-πρωτοβουλία υπηρεσίας-ηλικία) και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα υπόλοιπα οικονομικά αιτήματα τα οποία κατά τον ίδιο συναντούν τη αντίδραση του υπουργείου οικονομικών. Επεσήμανε ότι, ο ίδιος, δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή του σε παραχώρηση περιουσίας των Ε.Δ χωρίς ανταλλάγματα. Η όλη συζήτηση διεξήχθει παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ κ. Κωσταράκου ο οποίος ανέλαβε την δέσμευση να προωθήσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima.doc)ypomnima.doc[ ]344 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 08:14
 
Συνάντηση προέδρου ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας με τον ΥΦΕΘΑ κ. Αθανάσιο Δαβάκη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 08:35

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιου Δαβάκη στην 1η Στρατιά και στο ΑΤΑ. Μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του ιδίου προς τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας ακολούθησε συνάντηση στο χώρο του ΑΤΑ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων καθώς και η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων ως καθ ύλην αρμόδιου υφυπουργού.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα:

α) Η διπλή περικοπή των συντάξεων.

β) Τα ηλικιακά κριτήρια και ο τρόπος αποστρατείας (αίτηση, πρωτοβουλία υπηρεσίας) που θίγουν βάναυσα κάθε αρχή του δικαίου περί ίσης μεταχείρισης. Τονίσθηκε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος της ΝΔ της οποίας ο κ. Δαβάκης είναι βουλευτής αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία θα άρει τον άδικο ηλικιακό ρατσισμό των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών». Χιλιάδες συνάδελφοι αναμένουν αυτή η δέσμευση να γίνει πράξη με την κατάργηση των διατάξεων των ν.3986/2011, 4002/2011 και 4024/2011.

γ) Σε ότι αφορά την δημόσια συζήτηση περί ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων έγινε ιδιαίτερη μνεία στην αντίφαση της έγγραφης τοποθέτησης του προκατόχου του στο ΥΕΘΑ κ. Καράμπελα ο οποίος στις 24 Μαΐου 2013 ισχυρίστηκε ότι «η εξυγίανση του Μετοχικού Ταμείου Στρατού κατόπιν σκληρής προσπάθειας όλων των εμπλεκομένων φορέων έχει επιτευχθεί».

Στις 4 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός του ΓΕΝ με έγγραφό του προς τη ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η άποψη του ΜΤΝ που αποτελεί και θέση του ΓΕΝ , είναι ότι «η υλοποίηση της ενοποίησης των τριών ταμείων προϋποθέτει την προηγούμενη ανάληψη δράσεων για την πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ με μηδενισμό των συσσωρευμένων δικαιωμάτων των μετόχων –μερισματούχων του».

Στις 17 Ιουνίου 2013 σε έκθεση πεπραγμένων ο πρόεδρος του ΜΤΣ Υπτγος ε.α. Χ. Σωτηρόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει: «το μέρισμα έχει μειωθεί 43,75% και με τις συνθήκες που διαμορφώνονται από πρώτη προσέγγιση επιβάλλεται νέα μείωση περίπου 50%».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο κ. Καράμπελας λειτουργώντας, μάλλον, συνδικαλιστικά και συντεχνιακά προσπάθησε να παραπλανήσει τους ενδιαφερόμενους  με σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για την ενοποίηση των ταμείων που βραχυπρόθεσμα θα ικανοποιήσει τους μερισματούχους του ΣΞ και μακροπρόθεσμα θα επιφέρει την χρεοκοπία και τη διάλυση όλων.

Το επιχείρημα ότι το ενιαίο μεγάλο μετοχικό ταμείο είναι πανάκεια και θα είναι προς όφελος όλων ακούγεται ειδυλλιακό αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως η συνένωση των άλλων ταμείων επικουρικής ασφάλισης είχε ως αποτέλεσμα νέες μειώσεις και τα «υγιή ταμεία» να εξαϋλώνονται ως σωματίδια από τη νέα μεγάλη μαύρη τρύπα.  

Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις, δεν θα αποδεχτούμε αποφάσεις επιβολής ενοποίησης, που θα μας στερήσουν κάθε προοπτική να λαμβάνουμε μέρισμα και όχι χαρτζιλίκι καθώς και το δικαίωμα των παιδιών μας στο ΒΟΕΑ.

Ο χειρισμός του θέματος από τον πρώην ΥΦΕΘΑ κ. Καράμπελα δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εμπιστοσύνης και καλών προθέσεων. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει πεδίο συζήτησης ενοποίησης των ταμείων. Πρώτα, πλήρη εξυγίανση του ΜΤΣ που θα  εγγυάται τη βιωσιμότητά του και θα πιστοποιείται από ανεξάρτητους και αναγνωρισμένους φορείς και μετά συζήτηση προοπτικής ενοποίησης.  

Προτάθηκε επίσης, τα μερισματούχα μέλη (πρόεδρος και δυο μέλη) του ΔΣ του ΜΤΑ να διορίζονται με απόφαση του υπουργού μετά από πρόταση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (ΕΑΑΑ). Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια έμμεση λογοδότηση των μερισματούχων μελών του ΔΣ  προς τα μέλη της ΕΑΑΑ για τα πεπραγμένα τους. Ο ΥΦΕΘΑ βρήκε την πρόταση ενδιαφέρουσα.

Συμπερασματικά ο κ Δαβάκης αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας καθώς και το παράλογο κριτήριο της ηλικίας και του τρόπου αποστρατείας και ανέφερε ότι, επιδίωξή του σε περίπτωση ενοποίησης των μετοχικών ταμείων, αυτή να είναι προς όφελος όλων των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων. Εξέφρασε δε την επιθυμία του να συναντηθούμε ξανά στο άμεσο μέλλον.

 Υ.Γ. Ανάλογη συνάντηση έγινε στις 29/7/13  με τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας κ. Α. Παπαπαρίση  στην Αθήνα

 

 

                       Σγος ε.α. Κ. Λιούτας

πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

 

 

 

                  


 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Ιούλιος 2013 17:10
 
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 21:51

Αγαπητοί Συνάδελφοι


Ο πρώτος κύκλος των αγώνων των Ενώσεων  προσωρινά αναστέλλεται λόγω τους θέρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τελούμε σε αγωνία και εγρήγορση σε περίπτωση που απαιτηθεί να αναλάβουμε και πάλι πρωτοβουλίες που ενδεχομένως υπαγορευθούν από την ρευστότητα των πολιτικών και λοιπών οικονομικών εξελίξεων και οι οποίες άμεσα ή έμμεσα μπορεί να επηρεάσουν έστω και στο παραμικρό τα μέχρι σήμερα πολλαπλώς θιγέντα δικαιώματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών.

Ως Απολογισμός, τους αγώνες αυτούς, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Λάρισα, έδωσαν ενιαία και με επιτυχία οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις (ΝΠΔΔ) μαζί με όλους τους φορείς (ΝΠΙΔ), που εκπροσωπούν τους Απόστρατους και Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς των ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που αποφάσισε και υλοποίησε ομόφωνα το νεοϊδρυθέν Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) όλων σχεδόν των προαναφερομένων Φορέων  και Παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα, υπό τον συντονισμό των Θεσμικών Ενώσεων.

Η επιτυχία των αγώνων αυτών κατά κύριο λόγο βασίστηκε στην αυθόρμητη συμμετοχή, χωρίς την παραμικρή πολιτική ή άλλη κομματική κηδεμονία και καπήλευση, μεγάλου μέρους των εν ενεργεία στρατιωτικών και των αποστράτων που δοκιμάζονται άδικα και έντονα από τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων των τριών τελευταίων ετών, οι οποίες με πρόσχημα την οικονομική κρίση και παρά τις αρχικές υποσχέσεις τους, έπραξαν το ακριβώς αντίθετο, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, οδηγώντας μας σε επίπεδα οικονομικής εξαθλίωσης, απαξιώνοντας ταυτόχρονα και το έργο που οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προσφέρουν.

Είναι επίσης  σημαντικό να αναφερθεί ότι, ο κλάδος μας (εν ενεργεία και απόστρατοι ΕΔ-ΣΑ), που συγκροτεί, μαζί με τις οικογένειες μας,  τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού της χώρας, έδειξε για πρώτη φορά τη δυναμική παρουσία στο Ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι και απέκτησε, με τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις συλλαλητήρια-συνεντεύξεις, τη γνώση και την εμπειρία των δυναμικών διεκδικήσεων, κάτι που στο παρελθόν κανένας μας δεν είχε διανοηθεί, με αποτέλεσμα να προσεχθεί από τα ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο και να αποτελεί δικαιολογημένα πλέον, μια υπολογίσιμη κοινωνική ή ακόμα και δύναμη πολιτικής  ψήφου με θέσεις και απόψεις. Απόκτησε φωνή και παρουσία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που περιέγραψα, στις κινητοποιήσεις μας και επειδή αυτές είναι δίκαιες και αιτιολογημένες, είχαμε τη στήριξη και από την κοινωνία που σκόπιμα είχε παραπλανηθεί, αλλά και  μέρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόσο σε κεντρικό επίπεδο, στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία,  όπου ο εκεί τοπικός τύπος συμπαραστάθηκε και στήριξε τους αγώνες μας και προέβαλε επαρκώς τις θέσεις μας και σε μερικές  δε περιπτώσεις , με ιδιαίτερη έμφαση.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο Ευχαριστώ εκφράζω εκ μέρους της ΕΑΑΑ, σε όλους όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στις πραγματικά μεγάλες και πρωτοφανείς συγκεντρώσεις μας, αλλά και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Ελληνικής επαρχίας για τον τρόπο που κάλυψαν τις κινητοποιήσεις μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και ευαρέσκεια εκφράζουμε ως ΕΑΑΑ στον  εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας “ΕΝΗΜΕΡΟΣ” της Καβάλας, κο Διονύση Βαχλιώτη που καλύπτει ειδησεογραφικά με την εφημερίδα του ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για πολλά χρόνια προβάλει στον “ΕΝΗΜΕΡΟ” της Καβάλας τα ζητήματα της ΕΑΑΑ . Ο κος Βαχλιώτης είναι δικός μας άνθρωπος, καθότι και αυτός απόστρατος Αξιωματικός της Αεροπορίας, ευαισθητοποιήθηκε, συμπαραστάθηκε και προέβαλε με ιδιαίτερο ζήλο στην εφημερίδα του, τον “ΕΝΗΜΕΡΟ”, τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα καλύπτοντάς τις με εκτενέστατα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, φωτογραφίες και τεκμηριωμένες αναλύσεις πάνω στα δίκαια αιτήματα των διεκδικήσεων μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο τηλεοπτικό διάγγελμα  του κ. Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό Λαό, εν όψει της ψήφισης του λεγόμενου “πολυνομοσχεδίου” στη Β.τ.Ε., ο οποίος μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε :”…αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το δεκατέσσερα, έτσι δεν θα εφαρμοστεί νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών…”.

Η εξαγγελία αυτή του κυρίου Πρωθυπουργού αποκαλύπτει και ουσιαστικά ομολογεί την ΑΔΙΚΙΑ που άκριτα και αναιτιολόγητα έχει εφαρμοστεί σε βάρος μας, και μάλιστα με τις διπλάσιες περικοπές σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους, αλλά και τις δυσβάσταχτες περικοπές που επιβλήθηκαν σε βάρος των ε.ε. δηλαδή των ανθρώπων εκείνων που προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι σήμερα αγώνες και κινητοποιήσεις των αποστράτων δόθηκαν σε δύο κατευθύνσεις, πρώτον, για την ανάκληση των διπλών, άδικων, αντισυνταγματικών και εξοντωτικών περικοπών στις συντάξεις,  και δεύτερον, για την αποτροπή των νέων περικοπών, στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών,(ε.ε. και ε.α.) που αποφασίστηκαν από την τότε τρικομματική κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο ψηφισθέν μνημόνιο, για το 2014, 2015, 2016.

Οι αγώνες των  αποστράτων και εν ενεργεία (ΕΔ και ΣΑ )  για το μέρος των διεκδικήσεων που αφορούν τη μη επιβολή των  περικοπών για το 2014 φαίνεται να δικαιώνονται.  Πιστεύουμε ότι η μεταστροφή αυτή της κυβέρνησης οφείλεται όχι μόνο στις πρωτοφανείς, μαζικές, δυναμικές και ογκώδεις κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις-συλλαλητήρια που περιέγραψα, αλλά και στις οικονομικές αναλύσεις και προτάσεις που τεκμηριωμένα παρουσιάστηκαν από το Συντονιστικό όργανο κατά τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Κομμάτων, τον ΥΕΘΑ ,τους ΥΦΕΘΑ, και τους Αρχηγούς των ΓΕ.

Με ικανοποίηση και  συγκρατημένη αισιοδοξία, καλωσορίζουμε τις εξαγγελίες  αυτές του κ. Πρωθυπουργού, ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη και δεν θα αναιρεθούν από τυχόν άλλες εξελίξεις στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2014, αλλά και για τα επόμενα έτη που θα ισχύουν τα μνημόνια.

Παραμένουμε σε εγρήγορση-επαγρύπνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις από πολύ κοντά και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά αν απαιτηθεί . Οι αγώνες μας δεν τελείωσαν και με κάθε θεμιτό, νόμιμο και θεσμικό  μέσο επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε, ακόμα και με άλλους αγώνες συλλογικής δράσης, να αναδείξουμε την μεγάλη αδικία των διπλών περικοπών στις συντάξεις με σκοπό την αποκατάστασή της συνταγματικής ισονομίας και της δικαιοσύνης.
Εκκρεμεί η συνάντηση  των Προέδρων των Θεσμικών Ενώσεων  με τον ΥΕΘΑ κ. Δημ. Αβραμόπουλο και θα ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις περικοπές και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν μετά τη συνάντηση.

Με Σεβασμό στους Αναγνώστες της “Ηχώ των Αιθέρων”
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος  Ιατρίδης
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 51 52 53 54 55 56 57 58 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL