ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ89
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ562
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ4930
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ334443

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 18:10

«Η σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου 2014 θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του Δημοσίου στις 23 Δεκεμβρίου 2013, αντί στις 30 Δεκεμβρίου όπως προβλέπεται.

Η ρύθμιση αυτή γίνεται λόγω των εορτών.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, τη σχετική Απόφαση».

 
Άρση Περικοπών των Συντάξεων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 22:26
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 22:42
 
ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας-Κοινωνική Δράση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2013 09:43
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, στα πλαίσια των κοινωνικών της δράσεων και ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων καλεί τα μέλη  και τους φίλους του Παραρτήματος να συνδράμουν στη συγκέντρωση:

a)  Φαρμάκων που θα διατεθούν στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Λάρισας.

β)  Ρούχων, τροφίμων και χρημάτων τα οποία θα διατεθούν, μέσω της Μητρόπολης Λάρισας,  για τη στήριξη των οικονομικά ανήμπορων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Η συγκέντρωση θα γίνεται καθημερινά από 10:30 έως 12:30 στα γραφεία του παραρτήματος (Λαπηθών 6, 5ος όροφος) από 02/12/2013 έως 20/12/2013.

 
ΜΤΑ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 26 Νοέμβριος 2013 16:20

 

Γίνεται γνωστό ότι από το νέο έτος το μέρισμα θα αποδίδεται κατά την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

 

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τον μήνα Ιανουάριο θα πιστωθεί στο λογαριασμό μας στις 10 Ιανουαρίου.

 
Επιστολή Προέδρου ΕΑΑΑ προς ΣΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 18:21

                                                                                                       Αθήνα   18-11-2013

 ΠΡΟΣ: Πρόεδρο του ΣΑΣ

            Μέλη ΔΣ του ΣΑΣ

 

ΚΟΙΝ: Μέλη ΔΣ ΕΑΑΑ

            Παραρτήματα ΕΑΑΑ

            Κύριοι Συνάδελφοι του ΔΣ του ΣΑΣ

Με μεγάλη μου πραγματικά έκπληξη αλλά και αγανάκτηση συνάμα διάβασα στην εφημερίδα, “Νέα του ΣΑΣ”, που εκδίδει ο ΣΑΣ, τα όσα αναλυθή και ψευδή ανεγράφησαν, περί δήθεν απόψεών μου και μάλιστα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδος δυστυχώς, σχετικά με την εξέλιξη των αποφοίτων από τη ΣΤΥΑ, δηλ. να μην εξελίσσονται σε αξιωματικούς και να τελειώνουν την καριέρα τους με τον βαθμό του Ανθυπασπιστή.

            Ουδέποτε Κύριοι εξέφρασα την άποψη αυτή και αυτό που εσκεμμένα εγράφη είναι ψευδέστατον και στόχο έχει την διαπόμπευσή μου και μόνον.

            Λυπάμαι που ενώ εδόθησαν διευκρινήσεις στον Πρόεδρο του ΣΑΣ τηλεφωνικώς σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία του ΔΣ αλλά και προφορικώς στο γραφείο μου όταν με επισκέφτηκε, δημοσίευσε τέτοιου είδους ανεπίτρεπτο και συκοφαντικό άρθρο.

            Και διερωτώμαι αλήθεια, τι εξυπηρετεί αυτή του η ενέργεια ; Ποιά η σκοπιμότητα του ; Γιατί αυτή η ακατανόητη εμπάθεια στο πρόσωπό μου ; Γιατί αυτή η εμμονή του να με εκθέσει όταν ο ίδιος γνωρίζει την αλήθεια των όσων ακριβώς ανέφερα για το συγκεκριμένο θέμα ; Έτσι πιστεύει όπως άλλωστε γράφει και ο ίδιος θα είναι δίπλα στην Ένωση και επιθυμεί μια Ένωση ισχυρή, ή με την ενέργεια του αυτή συμβάλει στο αντίθετο και δυναμιτίζει την ενότητα ; 

            Θα συνεβούλευα τον εκλεκτό συνάδελφο κ. Φαλτάιτς τον όποιο πραγματικά εκτιμώ, να είναι πιο προσεκτικός και να μην παρασύρεται σε τέτοιου είδους επιπολαιότητες, που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

            Και για την αποκατάσταση της αλήθειας κύριοι συνάδελφοι αναφέρω τα παρακάτω.

            Πράγματι σε συνεύρεση μεταξύ των μελών του ΔΣ της Ένωσης (τυπική – οικογενειακή) έγινε συζήτηση για την ανάγκη αναβάθμισης της εκπαίδευσης στις Σχολές (ΣΙ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) αλλά και για την εξέλιξη των στελεχών της ΠΑ σύμφωνα με το νέο νόμο, καθώς και για την ανάγκη αλλαγής και αυστηροποίησης του νόμου. Εκεί ακριβώς ανέφερα τα εξής :  «Σήμερα οι συνθήκες και τα δεδομένα είναι διαφορετικά λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει κρίση στους θεσμούς, στις αξίες και γενικότερα κρίση σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται αξιοκρατία και αυστηρά κριτήρια επιλογής των ικανών παντού, όπως και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όλες οι προαγωγές στους βαθμούς θα πρέπει να γίνονται με αυστηρά κριτήρια και αξιοκρατία και ειδικά στους ανώτατους βαθμούς, όπου τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αυστηρότατα και θα πρέπει να προάγονται οι επίλεκτοι, όπως αντίστοιχα θα πρέπει να προάγονται σε αξιωματικούς οι προερχόμενοι από τη ΣΤΥΑ με αυστηρά κριτήρια οι καλύτεροι και οι ποιο κατάλληλοι», θέση με την οποία συμφώνησαν όλοι.

            Επίσης ανέφερα ότι θεωρώ και είναι άποψη μου, οι Διοικητές των Σχολών ΣΤΥΑ και ΣΥΔ πρέπει να προέρχονται από τις Σχολές αυτές και να είναι οι καλύτεροι, οι άριστοι με την ανάλογη βέβαια εκπαίδευση.  Το τελευταίο βεβαίως  αν και το γνώριζε ο κ. Φαλτάιτς ότι το είπα, δυστυχώς δεν το έγραψε σκοπίμως για προφανείς δικούς του λόγους. Άραγε γιατί ; Εδώ δεν υπάρχει μια αντίφαση σ’ αυτά τα οποία αναγράφει ο κ. Φαλτάιτς ;

            Επίσης ανέφερα ότι, εάν η ηγεσία θέλει να λύσει το πρόβλημα, να φτιάξει ένα νόμο ιεραρχίας και προαγωγών αντίστοιχο των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και της Αμερικής και να ισχύσει μετά από 3 ή 5 χρόνια ώστε οι υποψήφιοι να γνωρίζουν την εξέλιξη τους μέσω εγκυκλίου.

            Βέβαια αυτά από κάποιους καλοθελητές – κακοήθεις μεταφέρθηκαν παραποιημένα για προφανείς δυστυχώς λόγους.

            Την επομένη βέβαια όταν με ενημέρωσαν ότι αυτά τα οποία είπα μεταφέρθηκαν παραποιημένα και επρόκειτο να δημιουργηθεί πρόβλημα τηλεφώνησα στον κ. Φαλτάιτς και του διευκρίνισα τι ακριβώς είπα και μάλιστα σε ανοιχτή ακρόαση παρουσία του ΔΣ του ΣΑΣ, η δε απάντηση του ήταν ότι το θέμα θεωρείται λήξαν μετά την διευκρίνιση μου.

            Σε ότι αφορά την επίσκεψη του κ. Φαλτάιτς στο γραφείο μου, έγινε από αίτημα δικό του και όχι από πρόσκληση δική μου, όπως ψευδώς αναφέρεται, λόγω της επικείμενης επίσκεψης του ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκη στην ΕΑΑΑ, προκειμένου να μεριμνήσω να τον συναντήσει για λίγο, για κάποιο προσωπικό του θέμα αλλά και για θέμα του ΣΑΣ και όχι να σχηματίσει προσωπική άποψη και γνώμη για το συγκεκριμένο θέμα, διότι αυτό είχε ήδη διευκρινιστεί. Παρόλα αυτά όμως, παρουσία του Αντιπροέδρου Υπτχου  κ. Δελλή διευκρίνισα για άλλη μια φορά τι ακριβώς είπα για το συγκεκριμένο θέμα, και πώς όλα όσα μεταφέρθηκαν είναι παραποιημένα ψευδή και ανυπόστατα. Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Γιατί το συνέχισε ο κ. Φαλτάιτς ενώ το θέμα θεωρήθηκε λήξαν και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις ; Αυτό δεν θεωρείται συκοφαντία ; Κρίμα, λυπάμαι!!

            Σχετικά δε με το άνευ σημασίας περιστατικό μεταξύ του κ. Φαλτάιτς και του κ. Ρώτα, δηλαδή μεταξύ δύο μελών και συναδέλφων φίλων, ενός πρώην εκπαιδευτού και ενός εκπαιδευομένου θα μπορούσε να επιλυθεί διαπροσωπικά με σεβασμό και ευγένεια εκατέρωθεν και όχι να αποτελέσει πρώτο θέμα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδος, προφανώς για άλλους λόγους. Εξάλλου ο κ. Φαλτάιτς γνώριζε ότι ο κ. Ρώτας μου ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

            Αν κύριοι συνάδελφοι ο κ. Φαλτάιτς ενοχλήθηκε τόσο πολύ και τον έθιξε όπως πραγματικά αναφέρει το άνευ σημασίας περιστατικό που συνέβη στο γραφείο μου, γιατί αλήθεια δεν έδειξε αντίστοιχη ευαισθησία όταν παρά τις παραινέσεις μου να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις στα Χανιά και στη Λάρισα που πραγματοποιήσαμε όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας ενάντια στις πολλαπλές μονομερείς περικοπές σε βάρος μας, όχι μόνον αρνήθηκε να συμμετάσχει, αλλά αντίθετα συντάχθηκε πλήρως με κάποιες Ενώσεις ΝΠΙΔ, και προέτρεπε τους συναδέλφους μέλη του ΣΑΣ και της ΕΑΑΑ, να μην συμμετέχουν σαμποτάροντας έτσι τις συγκεντρώσεις μας ;

            Αλήθεια τι πίστευε ο κ. Φαλτάιτς ότι οι περικοπές θα ήταν μόνον για εμάς και όχι για εκείνον ; Ποιά συμφέροντα τότε εξυπηρετούσε ;  Όχι πάντως των συναδέλφων και δικαίως τον αγνόησαν.

            Αγαπητοί συνάδελφοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι πάρα πολλά. Η ενότητα και η ομοψυχία είναι μονόδρομος αυτή τη στιγμή αλλά και πάντοτε. Το αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε  και ενωμένοι θα κερδίσουμε όχι μόνο τη μάχη που δώσαμε όλοι μαζί και κερδίσαμε (να σταματήσουν οι περικοπές του 2014, 2015, 2016 που ήδη είχαν ψηφιστεί) αλλά αν χρειαστεί και άλλες μάχες, και να είστε σίγουροι ότι θα τις κερδίσουμε.

            Επιπολαιότητες και ενέργειες σαν αυτές που δυναμιτίζουν την Ενότητα δεν χρειάζονται και είναι καταδικαστέες από όλους. Όσοι προβαίνουν σε αυτές ας αναλογιστούν τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές και να σταματήσουν να συνεισφέρουν στο διαίρει και βασίλευε που κάποιοι το επιδιώκουν διαχρονικά.      

Εμείς θα το επιτρέψουμε ; Εγώ λέω όχι γιατί θα είναι άδικο και εις βάρος μας.

            Ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.                     

            Παρακαλώ πολύ η ανωτέρω επιστολή μου να μπει στην εφημερίδα «Νέα του ΣΑΣ» με τίτλο «Αποκατάσταση της Αλήθειας» στο επόμενο φύλλο και μάλιστα στην πρώτη σελίδα και να μου αποσταλεί προσωπικά η εφημερίδα όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του ΣΑΣ.

Σας ευχαριστώ                                                                                   

 

                                                                                    Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ

                                                                           Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κων. Ιατρίδης

                                                                                    Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

/
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2013 18:22
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL