ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ81
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1592
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ3008
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ312147

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 15:51

 

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Λάρισα την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το μνημείο Πεσόντων στο λόφο του φρουρίου στη Λάρισα. Μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχηγό Τ.Α Απτχο (Ι) κ Χρήστο Βαΐτση και τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας Σγο ε.α.κ. Κων-νο Λιούτα.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στην 110 Π.Μ. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιγνάτιου τελέσθηκε η πανηγυρική δοξολογία. Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Α/Τ.Α και η ξενάγηση των επισήμων στο χώρο της στατικής έκθεσης.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξκων και αεροπορική επίδειξη.

 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία.(Αρχηγός Τ.Α Απτχος (Ι) κ. Χρήστος Βαΐτσης, ο Στρατηγός της 1ης Στρατιάς κ. Χρήστος Μανωλάς,  ο Υπαρχηγός Τ.Α Υπτχος κ. Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Δκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) κ. Θεόδωρος Σύρμος, Δκτες των Μονάδων της Π.Α περιοχής Λάρισας) η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και του Νομού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των Ε.Δ καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

 

Το παράρτημα Λάρισας εύχεται σε όλους τους Αεροπόρους ε.ε και ε.α. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 08 Νοέμβριος 2013 16:25
 
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 1940 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 05 Νοέμβριος 2013 16:17

 

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ 1940

 

Στις 03 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλειάδα Καστοριάς οι εκδηλώσεις προς τιμή του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.

Μετά τη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, κατοίκων του χωριού και μαθητών, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο (πλατεία του χωριού) του ήρωα Υποσμηναγού.

 Στη συνέχεια απηύφθηναν χαιρετισμό κατά σειρά οι:

·        Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης

·        Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (ι) κ. Χρήστος Βαϊτσης.

·   Ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Απτχος (ι) ε.α. κ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης.

·        Ο υιός του τραυματισθέντος συγκυβερνήτη του Αεροσκάφους κ. Νικόλαος Τζάντας

·   Τον πανηγυρικό της εκδήλωσης εκφώνησε ο  πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας / Παραρτήματος Λάρισας, Σμηναγός ε.α. κ. Κωνσταντίνος Λιούτας.

 Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη, την Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Νομού Καστοριάς κ. Αντωνίου Μαρία, τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτριο Σαββόπουλο, τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας Απτχο (Ι) κ. Χρήστο Βαϊτση, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλλιπο Πετσάλνικο, τον Υποδιοικητή της 15ης  Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού Αντισυνταγματάρχη πεζικού κ. Ζαχαρία Ψύρρα, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Αστυνόμο Α κ. Γεώργιο Νικολόπουλο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νομού Καστοριάς Αναπληρωτή Διοικητή Επιπυραγό κ. Κωνσταντίνο Τσαλίκη, τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Βασιλειάδος κ. Στέφανο Καφφέ, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Απτχο (ι) ε.α. κ. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας / Παραρτήματος Λάρισας Σμηναγό ε.α. κ. Κωνσταντίνο Λιούτα, τον Υιό του τραυματισθέντος συγκυβερνήτη του Αεροσκάφους κ. Νικόλαο Τζάντα, το Μέλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας Εκπρόσωπο των Δίκαιων και Μαρτυρικών Πόλεων και Κοινοτήτων κ. Παπαχρήστο Σπυρίδων, Μαθητή του Γυμνασίου Κορησού, Μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Κορησού.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας Βασιλειάδας όπου παρατέθηκε γεύμα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η παρουσία των αποστράτων αξιωματικών της Π.Α ξεπέρασε τους 200, με την συγκίνηση να είναι έκδηλη στα πρόσωπά τους.

Ξεχωριστό τόνο και επισημότητα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Απτχου (Ι) κ. Χρήστου Βαϊτση.

Την άριστη επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η κα. Μήνα Γαλμπάδη (Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Καστοριάς).

Η φιλοξενία από τον Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Στέφανο Καφέ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα την κα. Μήνα Γαλμπάδη για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Τον πρόεδρο της τοπικού συμβουλίου, κ. Στέφανο Καφέ, για την εξαίρετη φιλοξενία και την ουσιαστική συμβολή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τους ε.α. αξιωματικούς συναδέλφους, και τις συζύγους τους, που για άλλη μια φορά τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Νοέμβριος 2013 17:13
 
Συνάντηση με ΑΝΥΕΘΑ κα. Φώφη Γεννηματά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2013 19:03

Στα πλαίσια της παρουσίας της ΑΝΥΕΘΑ κα. Γεννηματά  στη Λάρισα στις 18 Οκτ 2013 οι πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/Παραρτημάτων Λάρισας συναντήθηκαν μαζί της και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. και ε.ε. στελέχη των Ε.Δ. Συγκεκριμένα παραδόθηκε υπόμνημα (συνημμένa word 1&2) που αφορά κυρίως οικονομικά θέματα  και υπήρξε διεξοδική συζήτηση για κάθε ένα από τα θέματα που αναφέρονται.

Επιμείναμε στην άρση των ηλικιακών κριτηρίων και αποστρατείας (αίτηση, πρωτοβουλία υπηρεσίας) και θέσαμε εμφατικά το θέμα της διπλής περικοπής.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε την κατανόησή της για τα θέματα που μας απασχολούν, μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές για το 2014  και υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει τα θέματα αρμοδιότητάς της και θα προωθήσει τα υπόλοιπα αναλόγως.

 

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima1.doc)Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 1[Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 1]347 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ypomnima2.doc)ypomnima2.doc[Υπόμνημα προς ΑΝΥΕΘΑ κα.Φώφη Γεννηματά 2]349 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2013 22:48
 
Εκδήλωση Μνήμης-Επιμνημόσυνη Δέηση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2013 18:49
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ

 

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 οργανώθηκε από την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας, για πρώτη φορά, εκδήλωση μνήμης για όλους τους συναδέλφους ε.α. που έφυγαν από τη ζωή. Περισσότεροι από 200 συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι με βαθειά κατάνυξη και ευλάβεια τίμησαν με την παρουσία τη μνήμη τους.

Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία  στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην 110 Π.Μ, (που όπως επισήμανε ο Ιερέας πατήρ Αθανάσιος, είναι ο φυσικός μας χώρος)  τελέστηκε η επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών τους και ακολούθησε παράθεση καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών.

Η συναισθηματική φόρτιση και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα όλων και ιδιαίτερα των συζύγων και παιδιών που με δάκρυα στα μάτια εξέφρασαν την επιθυμία τους να επαναληφθεί η εκδήλωση μνήμης.

Πρόθεση του ΔΣ είναι να καθιερωθεί, ετήσια, ως ημέρα μνήμης η πρώτη Κυριακή μετά της 15 Οκτωβρίου.

Το ΔΣ του Παραρτήματος θα ήθελε να:

α) Eυχαριστήσει ιδιαίτερα, τον Δκτη της 110 Π.Μ Σμχο (Ι) κ. Θεόδωρο Σύρμο για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια που μας πρόσφερε.

β) Eυχαριστήσει, τον πρόεδρο Επγο κ. Γεώργιο Λιάτο καθώς και το προσωπικό της Λέσχης Αξιωματικών για την άψογη εξυπηρέτηση των καλεσμένων.

γ) Eυχαριστήσει θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

δ) Ευχαριστήσει για άλλη μια φορά όλους όσους τίμησαν την μνήμη των συναδέλφων μας με την παρουσία τους.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2013 15:00
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2013 17:44

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

 

 

Αριθ.Πρωτ.  256                                                      Ημερομηνία  18 Οκτωβρίου 2013 

 

ΠΡΟΣ   : Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΤ) Α.Τσουκαράκη

               Πρόεδρο ΣΥΣΜΕΔ

 

Κύριε Τσουκαράκη

 

Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6-10-13 ” ανοικτή επιστολή  “ σας  προς το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Σ.Σ.Τ.Ε.Α.Α.) , κυρίως για το επιθετικό της ύφος , σε μία εποχή που όλοι θα πρέπει να μαχόμεθα ενωμένοι έναντι του κοινού αντιπάλου.

Θα θέλαμε να σας απαντήσουμε με όσο πιό ήπιο τρόπο μπορούμε.

Ουδέποτε διεκδικήσαμε να εκφράζουμε τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , άλλωστε ούτε εσείς δικαιούσθε να τα εκφράζετε , εκτός βέβαια από τα μέλη του Συνδέσμου σας. Ουδείς , όμως , θα μας εμποδίσει από του να μαχόμεθα για τα συμφέροντα και των εν ενεργεία συναδέλφων για δύο λόγους Πρώτον γιατί το θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας , γιατί μας συνδέουν δεσμοί , που άλλοι τους λένε ομφάλιους λώρους και θέλουν να τους αποκόψουν και εμείς τους λέμε δεσμούς αγάπης , εκτίμησης και συναδελφικότητας.

Δεύτερον , γιατί ότι συμβαίνει με τα οικονομικά θέματα των εν ενεργεία έχει άμεσο αντίκτυπο στους αποστράτους.

Αναφορικά με την κριτική σας για την λέξη ανάσα που χρησιμοποιήσαμε , διαστρεβλώνετε την σημασία της και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, γιατί δεν γράφετε και το υπόλοιπο της προτάσεως που είναι “ ;έχουν πάρει οικονομική ανάσα , γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον προυπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014 “. Είναι σαφές οτι η ανάσα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις περικοπές του 2014 , για τις οποίες δώσαμε μάχη με επισκέψεις στον Πρωθυπουργό , στους Αρχηγούς των κομμάτων , σε Υπουργούς , στη Ηγεσία των Ε.Δ. , με διαμαρτυρίες , με πορείες , με συνεντεύξεις , ανακοινώσεις στον Τύπο κλπ. και τελικά πετύχαμε τον στόχο μας. Για τους αποστράτους το κονδύλιο που έχει ψηφισθεί είναι 162 εκ. Ε έναντι των 68 εκ. Ε. του αντιστοίχου του 2013 και για τους εν ενεργεία είναι 88 εκ.Ε. Εάν αυτό δεν είναι ανάσα , τότε τι είναι ?

Εχουμε διακυρήξει οτι ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε καλέσει όλους τους φορείς σε συστράτευση. Πιστεύουμε οτι στο ίδιο πνεύμα θα κινηθείτε και εσείς.

Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο οτι περιμέναμε να βεβαιωθούμε οτι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προυπολογισμό του 2014 , όπερ και εγένετο.

 

Αντιστράτηγος  Π.Μαυροδόπουλος Σ.Ξ. ε.α.                    Πρόεδρος ΕΑΑΣ     

Υποστράτηγος  Ε..Δανιάς     Σ.Ξ. ε.α.                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                                Πρόεδρος ΕΑΑΝ     

Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ.Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ

Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                               Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α.                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

                                        

                                             Για την ακρίβεια

 

                     Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

                               Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.      

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2013 17:44
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL