ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ67
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1578
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ2994
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ312133

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ- Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 02/14 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:55

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ 

Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429 

Ημερομηνία  21 Ιανουαρίου 2014 

 

                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 02/14

1.-Ως αποτέλεσμα των πολυεπίπεδων ενεργειών στις οποίες προέβησαν το τελευταίο διάστημα οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών , σε συνεργασία με άλλους Φορείς Ν.Π.Ι.Δ. εν ενεργεία και αποστρατεία :

α-Ο Πρωθυπουργός κος Αντώνης Σαμαράς παραδέχθηκε την αδικία που έχει γίνει μέχρι τώρα στις περικοπές των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και προέβη σε δηλώσεις οτι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές για το 2014 , όπως είχε προαποφασισθεί και οτι θα δωθεί μερίδιο από το πλεόνασμα στις ανωτέρω κατηγορίες.

β.-Το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας , το Συμβούλιο της Επικρατείας , δικαίωσε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , την προσφυγή μας για την αντισυνταγματικότητα των εφαρμοστικών διατάξεων του Ν. 4013/12.

2.-Παρότι δεν γνωρίζουμε επακριβώς το σκέλος της δικαίωσής μας και το μέγεθος αυτής , θεωρούμε οτι ο αγώνας μας δικαιώνεται και δικαστικά.

3.-Θεωρούμε καθήκον μας να συγχαρούμε τους Ανώτατους Δικαστές της Πατρίδας μας για την ευθιδικία και την γεναιότητά τους.

4.-Η απόφαση αυτή μας δυναμώνει  , μας δίνει κουράγιο , γιατί ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα και αποκαλύπτει στον Ελληνικό Λαό και σε όλους τους δύσπιστους οτι τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. είναι τα χαμηλότερα αμοιβόμενα στο Ελληνικό Δημόσιο και έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες και πιο άδικες περικοπές.

5.-Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβασθεί την δικαστική απόφαση και στα πλαίσια και των δεσμεύσεων του κυρίου Πρωθυπουργού να την εφαρμόσει πλήρως και χωρίς χρονοτριβή.

6.-Ο αγώνας μας συνεχίζεται , μέχρι να αρθούν όλες οι παράλογες και άδικες περικοπές εις βάρος μας.

 

                                     Το Συντονιστικό Συμβούλιο

Αντιστράτηγος  Π.Μαυροδόπουλος Σ.Ξ. ε.α.         Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Αντιστράτηγος Ι.Κρασσάς Σ.Ξ. ε.α.     Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ  

Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                     Πρόεδρος ΕΑΑΝ

                                                                       και  του Συντονιστικού   

Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α.      Διευθύνων

                                                                              Σύμβουλος ΕΑΑΝ

Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                   Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α.                        Διευθύνων

                                                                              Σύμβουλος ΕΑΑΑ

 

                                              Για την ακρίβεια

                                 Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

                              Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:55
 
Ανακοίνωση-ΕΑΑΑ (Πρόεδρος) PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:48

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών, αλλά και τις αναδρομικές κρατήσεις από 1-8-12 έως 31-12-12, ακούμε καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ δημοσιογράφους και διάφορους αναλυτές να αναφέρονται σε διάφορα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους Στρατιωτικούς και τα οποία βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι για να επιστραφούν τα ποσά αυτά ,θα πρέπει δήθεν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, είτε από φόρους είτε θα τα πάρουν από άλλους εργαζόμενους, προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς.

Μάλιστα κάποιοι δεν διστάζουν να μιλούν ακόμη και για τεράστιο οικονομικό κόστος, που θα καλύψει όλο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι ψευδές και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.

Και αν έστω ότι το ποσό αυτό, είναι τόσο όσο το προσδιορίζουν, ποιοί φταίνε οι Στρατιωτικοί συνταξιούχοι, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν για την εις βάρος τους κατάφορη αδικία δηλ. τις διπλές περικοπές, ή αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι εκείνοι οι οποίοι με απόλυτη αδιαφορία και ανευθυνότητα αγνόησαν κάθε προειδοποίηση και προχώρησαν σε διπλές περικοπές σε βάρος μας που η αντισυνταγματικότητά τους ήταν κραυγαλέα;

Θέλω να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς των ΜΜΕ ότι, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να μη μας περικόψουν. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μη συνεισφέρουμε στην προσπάθεια που κάνει ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, εξάλλου είμαστε οι τελευταίοι που θα βάλλουμε το προσωπικό μας συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Ούτε βέβαια ζητήσαμε προνόμια και ιδιαίτερη μεταχείριση, διότι ποτέ δεν είχαμε. Το μόνο προνόμιο μας ήταν και είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας μας.

Ζητήσαμε όμως , να αντιμετωπιστούμε ισότιμα, ισόνομα και αναλογικά σύμφωνα με το Σύνταγμα , όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι όπως και οι άλλες κοινωνικές ομάδες, να υποστούμε δηλ. και εμείς τις ίδιες περικοπές και όχι διπλάσιες.

Και προς το σκοπό αυτό δώσαμε όλοι μαζί δύσκολους και άνισους αγώνες, κάναμε μεγάλες πρωτοφανείς συγκεντρώσεις για πρώτη φορά και το τελευταίο όπλο μας ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αυτό δηλ. που θα έκανε ο κάθε ένας όταν αδικείται.

Η προσφυγή μας στο ΣτΕ δεν οφείλεται σε μια γενική διαμαρτυρία επειδή περικόπηκαν απλά οι συντάξεις μας. Οφείλεται στο γεγονός ότι υπεστήκαμε εδώ και τέσσερα χρόνια και ειδικά με το Ν 4093/12 διπλάσιες μειώσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συνταξιούχους, αλλά ταυτόχρονα και επιπρόσθετα υπεστήκαμε και τις μειώσεις που απορρέουν από τις περικοπές του ειδικού μισθολογίου των Στρατιωτικών, με αναδρομική ισχύ μάλιστα 5 μηνών.(Δηλ. μία περικοπή από το ειδικό μισθολόγιο και μία άλλη ταυτόχρονα όπως και οι άλλοι συνταξιούχοι από 5 έως 20%).

Έτσι σήμερα οι συντάξεις μας αλλά και οι μισθοί των εν ενεργεία έχουν υποστεί μειώσεις που ξεπερνούν το 65% και θεωρούμεθα πλέον οι χαμηλότερα αμειβόμενοι, σε σχέση με τους αντίστοιχους στο δημόσιο τομέα και σε σχέση με αυτό που προσφέραμε και συνεχίζουν να προσφέρουν τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ, το υπέρτατο αγαθό που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη.

Δηλαδή τι θα έπρεπε να κάνουμε; Να μη προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και να υφιστάμεθα την αδικία; Εσείς κύριοι δεν θα το κάνατε; Θα ανεχόσαστε δηλ να σας αδικούν και να μην αντιδράτε; Γιατί τα λέτε όλα αυτά και δημιουργείτε ένα κλίμα εχθρικό έναντι ημών, δίνοντας την εντύπωση ότι η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη ήταν πράξη ανέντιμη;

Και όλο αυτό το διάστημα εσείς σιωπούσατε, ενώ γνωρίζατε ότι μας έχουν τσακίσει, μας έχουν εξαθλιώσει με τις διπλάσιες περικοπές έναντι των άλλων, οδηγώντας μας στη μιζέρια, την ανέχεια και την απόγνωση, εσείς κωφεύατε και δεν είχατε την ευαισθησία να το παίξετε ούτε κάν ως τελευταίο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Αλήθεια γιατί; Και εδώ κύριοι οφείλετε μία απάντηση.

Και τώρα που δικαιωθήκαμε θέλετε να μας κάνετε να αισθανόμαστε ένοχοι; ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

 

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης

Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ

Πρόεδρος ΕΑΑΑ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2014 13:49
 
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 12 Ιανουάριος 2014 08:24
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 21:16

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία  04 Ιανουαρίου 2014

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ. ΑΡΙΘ 01/14

1.-Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ορισμένα Μ.Μ.Ε. να δημοσιοποιούν ονόματα αποστράτων , οι οποίοι σύμφωνα με την απολογία του κατηγορούμενου κου Πάνου Ευσταθίου , έχουν λάβει από αυτόν παράνομες χρηματοδοτήσεις (μίζες) , αν και  στις περισσότερες των περιπτώσεων οι χρηματοδοτήσεις αυτές αναφέρονται από τον ίδιο τον κατηγορούμενο ως αμοιβή για εργασία μετά την αποστρατεία τους , που είναι κάτι τελείως διαφορετικό..
2.-Ταυτόγχρονα γενικεύουν την  εικόνα που παρουσιάζουν και έτσι διδεται η εντύπωση οτι οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και με την φερόμενη εμπλοκή δύο πρώην Αρχηγών Γενικών Επιτελείων , είναι διεφθαρμένοι.
3.-Επιθυμούμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :
α.-Η αναφορά , στην απολογία ενός κατηγορούμενου , σε έτερα άτομα και στις πράξεις αυτών δεν είναι και αυτοδικαίως αληθινή.
β.-Δεν υπεισερχόμεθα στην εκδίκαση της υπόθεσης , γιατί αυτό αποτελεί αρμοδιότητα των Δικαστικών Αρχών , που είμαστε βέβαιοι οτι  θα εκτελέσουν το καθήκον τους και θα διερευνήσουν ενδεχόμενη εμπλοκή των αναφερομένων.
γ.-Όλοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητος , μέχρι την  οριστική καταδίκη τους εφ όσον υπάρξει αυτή .
δ.-Όσοι αποδειχθεί οτι χρηματίσθηκαν είναι απολύτως κατακριτέοι και καταδικαστέοι και θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
ε.-Ειδικά για τους πρώην Αρχηγούς του Γ.Ε.Σ. και του Γ.Ε.Ν. , οι οποίοι ως επικεφαλής του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού είναι θεσμικοί παράγοντες , η  εμπλοκή τους πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και τεκμηριωμένα , γιατί αυτή αντανακλά στο ηθικό των Ε.Δ.  και υπονομεύει την λαμπρή σταδιοδρομία που είχαν και οι δύο , και παράλληλα θα πρέπει να ληφθεί  υπόψη οτι ο ένας εξ αυτών , ο Ναύαρχος Γ.Θεοδωρουλάκης Π.Ν.ε.α. δεν ευρίσκεται πλέον εν ζωή και επομένως δεν μπορεί να υπερασπισθεί τον εαυτό του.
στ.-Το προσωπικό των Ε.Δ. είναι αυτό που διαχρονικά κάνει υπερήφανο τον Ελληνικό Λαό και του δημιουργεί αίσθημα υπερηφάνειας και ασφαλείας και ειδικά την τρέχουσα περίοδο έχει επωμισθεί ένα δυσανάλογο  μερίδιο  των μέτρων των μνημονίων. Στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει , το πρώτο του μέλημα είναι η υπεράσπιση της Πατρίδας , που σε αυτήν περιλαμβάνεται και  η προμήθεια του αναγκαιούντος εξοπλισμού και όχι αυτή που προωθούν οι μεσάζοντες και τα άννομα συμφέροντα.
3.-Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία και να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα , την υπόληψη και την ιστορία όλων όσων έχουν ήδη εμπλέξει διάφοροι κατηγορούμενοι και αυτών που ενδεχομένως θα εμπλέξουν στο  μέλλον

Το Συντονιστικό Συμβούλιο
Αντιστράτηγος  Π.Μαυροδόπουλος Σ.Ξ. ε.α.                    Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος Ι.Κρασσάς Σ.Ξ. ε.α.                      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.                                Πρόεδρος ΕΑΑΝ και
του Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλο; ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α.                              Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α.                  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου

 
ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 21:11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης ύψους 2% του άρθρου 38 του Ν. 3986/2011 καθώς και την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ίδιου Νόμου και τις αιτήσεις διακοπής της παραγραφής, που σπεύδουν να υποβάλλουν δεκάδες δημόσιοι υπάλληλοι, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής μοναδικό σκοπό έχει την διασφάλιση, ότι οι αξιώσεις για επιστροφή των παρακρατηθέντων κατά το έτος 2011 δεν θα υποκύψουν στην διετή παραγραφή, που προβλέπει ο Κώδικας Περί Δικών Δημοσίου. Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονιστεί, ότι η ως άνω διευκρίνιση, η αίσια έκβασή της οποίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί δεδομένη, είναι προφανώς ζήτημα προσωπικής επιλογής του κάθε συναδέλφου, ο οποίος και μπορεί να επιλέξει εάν θα υποβάλλει την σχετική αίτηση ή όχι, ή εάν θα διεκδικήσει ακολούθως δικαστικά την επιστροφή των παρακρατηθέντων.

(Συνημμένα η Αίτηση)

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (aitisi.pdf)Αίτηση[aitisi]63 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 07 Ιανουάριος 2014 21:12
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL