ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ28
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ624
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ4231
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ235682

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 22 Ιούλιος 2013 21:51

Αγαπητοί Συνάδελφοι


Ο πρώτος κύκλος των αγώνων των Ενώσεων  προσωρινά αναστέλλεται λόγω τους θέρους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τελούμε σε αγωνία και εγρήγορση σε περίπτωση που απαιτηθεί να αναλάβουμε και πάλι πρωτοβουλίες που ενδεχομένως υπαγορευθούν από την ρευστότητα των πολιτικών και λοιπών οικονομικών εξελίξεων και οι οποίες άμεσα ή έμμεσα μπορεί να επηρεάσουν έστω και στο παραμικρό τα μέχρι σήμερα πολλαπλώς θιγέντα δικαιώματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών.

Ως Απολογισμός, τους αγώνες αυτούς, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά και στη Λάρισα, έδωσαν ενιαία και με επιτυχία οι τρεις Θεσμικές Ενώσεις (ΝΠΔΔ) μαζί με όλους τους φορείς (ΝΠΙΔ), που εκπροσωπούν τους Απόστρατους και Εν Ενεργεία Στρατιωτικούς των ΕΔ και ΣΑ, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που αποφάσισε και υλοποίησε ομόφωνα το νεοϊδρυθέν Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (Σ.Ο.Δ.) όλων σχεδόν των προαναφερομένων Φορέων  και Παραρτημάτων σε όλη την Ελλάδα, υπό τον συντονισμό των Θεσμικών Ενώσεων.

Η επιτυχία των αγώνων αυτών κατά κύριο λόγο βασίστηκε στην αυθόρμητη συμμετοχή, χωρίς την παραμικρή πολιτική ή άλλη κομματική κηδεμονία και καπήλευση, μεγάλου μέρους των εν ενεργεία στρατιωτικών και των αποστράτων που δοκιμάζονται άδικα και έντονα από τις αποφάσεις των Κυβερνήσεων των τριών τελευταίων ετών, οι οποίες με πρόσχημα την οικονομική κρίση και παρά τις αρχικές υποσχέσεις τους, έπραξαν το ακριβώς αντίθετο, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, οδηγώντας μας σε επίπεδα οικονομικής εξαθλίωσης, απαξιώνοντας ταυτόχρονα και το έργο που οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προσφέρουν.

Είναι επίσης  σημαντικό να αναφερθεί ότι, ο κλάδος μας (εν ενεργεία και απόστρατοι ΕΔ-ΣΑ), που συγκροτεί, μαζί με τις οικογένειες μας,  τη μεγαλύτερη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού της χώρας, έδειξε για πρώτη φορά τη δυναμική παρουσία στο Ελληνικό κοινωνικό γίγνεσθαι και απέκτησε, με τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις συλλαλητήρια-συνεντεύξεις, τη γνώση και την εμπειρία των δυναμικών διεκδικήσεων, κάτι που στο παρελθόν κανένας μας δεν είχε διανοηθεί, με αποτέλεσμα να προσεχθεί από τα ΜΜΕ και το πολιτικό κατεστημένο και να αποτελεί δικαιολογημένα πλέον, μια υπολογίσιμη κοινωνική ή ακόμα και δύναμη πολιτικής  ψήφου με θέσεις και απόψεις. Απόκτησε φωνή και παρουσία.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που περιέγραψα, στις κινητοποιήσεις μας και επειδή αυτές είναι δίκαιες και αιτιολογημένες, είχαμε τη στήριξη και από την κοινωνία που σκόπιμα είχε παραπλανηθεί, αλλά και  μέρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τόσο σε κεντρικό επίπεδο, στην Αθήνα, αλλά και στην επαρχία,  όπου ο εκεί τοπικός τύπος συμπαραστάθηκε και στήριξε τους αγώνες μας και προέβαλε επαρκώς τις θέσεις μας και σε μερικές  δε περιπτώσεις , με ιδιαίτερη έμφαση.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο Ευχαριστώ εκφράζω εκ μέρους της ΕΑΑΑ, σε όλους όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στις πραγματικά μεγάλες και πρωτοφανείς συγκεντρώσεις μας, αλλά και σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Ελληνικής επαρχίας για τον τρόπο που κάλυψαν τις κινητοποιήσεις μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και ευαρέσκεια εκφράζουμε ως ΕΑΑΑ στον  εκδότη και ιδιοκτήτη της εφημερίδας “ΕΝΗΜΕΡΟΣ” της Καβάλας, κο Διονύση Βαχλιώτη που καλύπτει ειδησεογραφικά με την εφημερίδα του ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για πολλά χρόνια προβάλει στον “ΕΝΗΜΕΡΟ” της Καβάλας τα ζητήματα της ΕΑΑΑ . Ο κος Βαχλιώτης είναι δικός μας άνθρωπος, καθότι και αυτός απόστρατος Αξιωματικός της Αεροπορίας, ευαισθητοποιήθηκε, συμπαραστάθηκε και προέβαλε με ιδιαίτερο ζήλο στην εφημερίδα του, τον “ΕΝΗΜΕΡΟ”, τις κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα καλύπτοντάς τις με εκτενέστατα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, φωτογραφίες και τεκμηριωμένες αναλύσεις πάνω στα δίκαια αιτήματα των διεκδικήσεων μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στο τηλεοπτικό διάγγελμα  του κ. Πρωθυπουργού προς τον Ελληνικό Λαό, εν όψει της ψήφισης του λεγόμενου “πολυνομοσχεδίου” στη Β.τ.Ε., ο οποίος μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε :”…αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για το δεκατέσσερα, έτσι δεν θα εφαρμοστεί νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών…”.

Η εξαγγελία αυτή του κυρίου Πρωθυπουργού αποκαλύπτει και ουσιαστικά ομολογεί την ΑΔΙΚΙΑ που άκριτα και αναιτιολόγητα έχει εφαρμοστεί σε βάρος μας, και μάλιστα με τις διπλάσιες περικοπές σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους, αλλά και τις δυσβάσταχτες περικοπές που επιβλήθηκαν σε βάρος των ε.ε. δηλαδή των ανθρώπων εκείνων που προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό, που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

Σημειώνεται ότι οι μέχρι σήμερα αγώνες και κινητοποιήσεις των αποστράτων δόθηκαν σε δύο κατευθύνσεις, πρώτον, για την ανάκληση των διπλών, άδικων, αντισυνταγματικών και εξοντωτικών περικοπών στις συντάξεις,  και δεύτερον, για την αποτροπή των νέων περικοπών, στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών,(ε.ε. και ε.α.) που αποφασίστηκαν από την τότε τρικομματική κυβέρνηση και περιλαμβάνονται στο ψηφισθέν μνημόνιο, για το 2014, 2015, 2016.

Οι αγώνες των  αποστράτων και εν ενεργεία (ΕΔ και ΣΑ )  για το μέρος των διεκδικήσεων που αφορούν τη μη επιβολή των  περικοπών για το 2014 φαίνεται να δικαιώνονται.  Πιστεύουμε ότι η μεταστροφή αυτή της κυβέρνησης οφείλεται όχι μόνο στις πρωτοφανείς, μαζικές, δυναμικές και ογκώδεις κινητοποιήσεις-διαδηλώσεις-συλλαλητήρια που περιέγραψα, αλλά και στις οικονομικές αναλύσεις και προτάσεις που τεκμηριωμένα παρουσιάστηκαν από το Συντονιστικό όργανο κατά τις συναντήσεις που είχε με τον κ. Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των Κομμάτων, τον ΥΕΘΑ ,τους ΥΦΕΘΑ, και τους Αρχηγούς των ΓΕ.

Με ικανοποίηση και  συγκρατημένη αισιοδοξία, καλωσορίζουμε τις εξαγγελίες  αυτές του κ. Πρωθυπουργού, ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη και δεν θα αναιρεθούν από τυχόν άλλες εξελίξεις στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το 2014, αλλά και για τα επόμενα έτη που θα ισχύουν τα μνημόνια.

Παραμένουμε σε εγρήγορση-επαγρύπνηση, παρακολουθούμε τις εξελίξεις από πολύ κοντά και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε δυναμικά αν απαιτηθεί . Οι αγώνες μας δεν τελείωσαν και με κάθε θεμιτό, νόμιμο και θεσμικό  μέσο επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε, ακόμα και με άλλους αγώνες συλλογικής δράσης, να αναδείξουμε την μεγάλη αδικία των διπλών περικοπών στις συντάξεις με σκοπό την αποκατάστασή της συνταγματικής ισονομίας και της δικαιοσύνης.
Εκκρεμεί η συνάντηση  των Προέδρων των Θεσμικών Ενώσεων  με τον ΥΕΘΑ κ. Δημ. Αβραμόπουλο και θα ενημερωθείτε άμεσα σχετικά με τις περικοπές και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν μετά τη συνάντηση.

Με Σεβασμό στους Αναγνώστες της “Ηχώ των Αιθέρων”
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος  Ιατρίδης
Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α

 
EAAA-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 16:32
 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΑΑ ΓΙΑ :

1. Ακουστικά Βαρηκοΐας
2. Γυαλιά οράσεως
3. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
4. ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τα οδοντιατρικά ΔΕΝ δικαιολογείται ουδεμία Δαπάνη


Δικαιολογητικά για Ακουστικά Βαρηκοΐας

1. Το βιβλιάριο Νοσηλείας
2. Αίτηση όπως αυτή που εμφανίζεται στην ΗΧΩ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ
3. Το ΙΒΑΝ Λογαριασμού Τραπέζης
4. Ιατρική Βεβαίωση – Παραπεμπτικό θεωρημένο από ελεγκτή ιατρό
5. Τιμολόγιο αγοράς – Απόδειξη (Να αναφέρεται ο αριθμός σειράς του προϊόντος)
6. Ακουόγραμμα του Ασφαλισμένου
7. Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν έχει προβεί σε αγορά ακουστικών τα τελευταία 4 χρόνια, ή έχει παρέλθει τετραετία από την αγορά


Δικαιολογητικά για Γυαλιά οράσεως

1. Ιατρική γνωμάτευση συμβεβλημένου ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ)
2. Θεώρηση της εντολής από ελεγκτή ιατρό. ΠΡΟΣΟΧΗ Η θεώρηση πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών και η αγορά εντός 30 ημερών από την ημερομηνία θεώρησης
3. Απόδειξη πώλησης (Σε περίπτωση που είναι από Ταμειακή Μηχανή, στο πίσω μέρος θα φέρει Σφραγίδα του οπτικού καθώς και την υπογραφή του)
4. Βεβαίωση του οπτικού (Με σφραγίδα και υπογραφή) που θα αναγράφει «ότι εκτέλεσε επακριβώς την ιατρική γνωμάτευση και την επισήμανση ότι το χορηγούμενο είδος φέρει πιστοποίηση καταλληλότητας


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ

Αποζημιώνονται (8) οκτώ νύχτες και μόνο από Δημόσιο Νοσοκομείο._
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1. Απόδειξη αποκλειστικής (όπου στο πίσω μέρος πρέπει να υπάρχει θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής της αποκλειστικής από το Νοσοκομείο)
2. Ιατρική γνωμάτευση Δντου κλινικής Νοσηλείας, ότι χρήζει την χρησιμοποίηση της αποκλειστικής με υπογραφή του Δντου της κλινικής
3. Το πρωτότυπο ΕΞΙΤΗΡΙΟ του Νοσοκομείου. Στη Γνωμάτευση ή στο εξιτήριο πρέπει να υπάρχει και θεώρηση ελεγκτή ιατρού του ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ)\

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όλα τα Δικαιολογητικά δαπανών κατατίθενται για το ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ στην ΟΔΟ ΑΧΑΡΝΩΝ 96 3ος όροφος Γρ.10
Επίσης απαιτούνται: Για μεν τα άμεσα μέλη μαζί με το Βιβλιάριο Νοσηλείας και το ενημερωτικό Σημείωμα του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους, ενώ για τα έμμεσα μέλη (σύζυγος, τέκνα) απαιτείται το βιβλιάριο Νοσηλείας να είναι θεωρημένο για το τρέχον έτος. Για τα μέλη μας άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένα που κατοικούν στην περιφέρεια τα δικαιολογητικά δαπανών θα κατατίθενται στις Νομαρχίες όπου υπάρχουν Γραφεία του εκεί ΕΟΠΥΥ (ΟΠΑΔ).

Γ. Γονατάς
Αρμόδιος Υγειον. Θεμάτων
για την
ΕΑΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Μάιος 2013 16:32
 
EAAA-ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 23 Μάιος 2013 23:17
1and8a  

Ενημερώνουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφορικά με έγγραφα του ΥΦΕΘΑ κ. Παν. Καράμπελα που είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με την εσπευσμένη ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων, ότι ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ οποιαδήποτε μορφή σκέψης, συζητήσεις ή κινήσεις στην κατεύθυνση της ως άνω ενοποίησης, αν δεν εξασφαλισθούν και υλοποιηθούν τα παρακάτω.

α. Εξυγίανση του ΜΤΣ.
β. Σύνταξη ειδικής Μελέτης για το σκοπό αυτό, όπου θα αναφέρονται και οι προϋποθέσεις ενοποίησης.
γ. Δημιουργία ενιαίου θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου, που να προδιαγράφει σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επ’ ωφελεία των μετόχων τους.

Αντετιθέμεθα σε οποιαδήποτε μορφής μη στέρεη και με κρυφή ατζέντα, αλλαγή νομικής υπόστασης των Μετοχικών Ταμείων.
Η δημιουργία ενός ενιαίου μετοχικού Οργανισμού, δεν μπορεί να αποτελέσει απλά μια συνένωση τριών προβληματικών Ταμείων, για να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο ενιαίο πρόβλημα. Ούτε βέβαια είναι αποτελεσματικό εν τέλει, να προωθηθεί μία άμεση ενοποίηση των τριών Ταμείων, χωρίς ωστόσο να επιλύεται το παραμικρό πρόβλημα του ΜΤΣ, ενώ την επόμενη μέρα θα βρίσκονται όλα σε κατάσταση χρεοκοπίας. Κατά συνέπεια, η ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων, δεν μπορεί και δεν είναι αποδεκτό να αποτελεί μια άτακτη και κοντόφθαλμη κίνηση του να χρησιμοποιήσουμε ότι υπάρχει και βλέπουμε. Άλλωστε, έχουμε βιώσει σε άλλους κλάδους παρόμοιες άτακτες ενοποιήσεις και γνωρίζουμε τα αποτελέσματα τους.
Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα γεγονότα και την ερήμην μας ή εν κρύπτω λήψη αποφάσεων που μας αφορούν άμεσα.

 
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Α. PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013 14:21

 20/04/2013

Με απόφαση του Δ.Σ. εξελέγησαν:
Διευθύνων Σύμβουλος ο Αντιπρόεδρος Υπτχος ε.α. Κωνσταντίνος Δελλής.
Γραμματέας ο Ταξχος Μιχαήλ Δορυφόρος μετά την παραίτηση του Ασμχου ε.α. Ιωάννη Κρανιά.

Επίσης έγινε η ανάθεση καθηκόντων από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ και αφού ελήφθη υπόψη η επιθυμία των μελών όπως παρακάτω:

Υπεύθυνοι Πνευματικού Κέντρου και Εκδρομών
Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας
Σμχος ε. α. Ηλίας Σβάρνας
Υπεύθυνος Γραφείου Μελετών και Οικονομικού και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Σμχος ε.α. Αθανάσιος Πάνος

Υπεύθυνος Έκδοσης Η.τ.Α. και Παραθερισμού
Ασμχός ε.α. Κωνσταντίνος Ρώτας
Συντακτική Επιτροπή
Υπτχος ε.α. Κωνσταντίνος Δελλής
Σμχός ε.α. Αθανάσιος Πάνος
Σμχός ε.α. Ηλίας Σβάρνας
Υπεύθυνος Συντήρησης Κτιρίων – Πολυκατοικίας
Σμχος ε.α. Ανδρέας Ανδρικόπουλος (και Γραφείο Μελετών)
Υπεύθυνος Γραφείο Οικιστικού (Οίκου Ευγηρίας)
Ταξχος ε.α. Μιχαήλ Δορυφόρος
Υπεύθυνος Γραφείου Υγειονομικών Θεμάτων και
Κοινωνικής Συμπαράστασης
Επγός ε.α. Γεώργιος Γονατάς

 
Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Υπαρχηγό ΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Κυριακή, 21 Απρίλιος 2013 20:55

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Υπαρχηγό του ΑΤΑ Υπτχο (Ι) κ. Αθανάσιο Τσαλίκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας Σγος ε.α. κ. Κων/νος Λιούτας. Έγινε ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ο πρόεδρος του παραρτήματος ευχήθηκε στο νέο υπαρχηγό καλή επιτυχία στην εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2013 07:06
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 41 42 43 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL