ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ66
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1577
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ2993
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ312132

ΕΑΑΑ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Έφυγε από τη Ζωή ο Σμχος ε.α. Ηλίας Γεωργόπουλος PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 19:55

Έφυγε από τη ζωή ο συνάδελφος, Σμχος ε.α. Γεωργόπουλος Ηλίας του Αριστείδη. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1939 στην Καλλιθέα Πιερίας, εισήλθε στη ΣΤΥΑ το 1958 (Σειρά 10η -Ειδικότητα ΤΥΟ) και αποστρατεύθηκε το 1992. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο, 25/08/2018 και ώρα 11.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας (Παραλία Κατερίνης).

"Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει".

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 24 Αύγουστος 2018 19:55
 
Τα Μετοχικά Ταμεία και οι Διχαστικές Απόψεις του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κ. Ροζή PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 09:49

Λάρισα, 10 Αυγ 2018

Σγος ε.α Κων/νος Λιούτας

Πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Τα Μετοχικά Ταμεία και οι Διχαστικές Απόψεις του προέδρου του ΔΣ της ΕΑΑΣ κ. Ροζή

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α κ. Ροζής, αυτοπροβαλλόμενος ως «ασυμβίβαστος μαχητής», σε πρωτοσέλιδο άρθρο του στην «Εθνική Ηχώ» με τον πομπώδη τίτλο Οι «πατρίκιοι και οι Πληβείοι» Μερισματούχοι των Μετοχικών Ταμείων περιγράφει τους συναδέλφους του Σ.Ξ ως πληβείους ενώ από την άλλοι υπάρχουν οι «πατρίκιοι» απόστρατοι της Π.Α και του Π.Ν.

Όπως αφήνεται να εννοηθεί από τον αρθρογράφο οι δήθεν «πατρίκιοι» εισπράττουν από τα Μετοχικά τους Ταμεία ποσό δυσανάλογο σε σχέση με τους συναδέλφους τους του ΣΞ και ως εκ τούτου ο κ. Ροζής αποφάσισε να ηγηθεί της εξέγερσης των «πληβείων» οι οποίοι θα διεκδικήσουν την απαλλοτρίωση και διανομή της τεράστιας περιουσίας των «πατρικίων».

Χωρίς να παραθέτει κανένα στοιχείο για τη σημερινή κατάσταση του ΜΤΣ και τις προοπτικές του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τις διαχρονικές προσωποποιημένες ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν και πήραν κρίσιμες αποφάσεις για την τύχη του Ταμείου, απομονώνει ένα μόνο στοιχείο, που αφορά τους κοινωνικούς πόρους των Ταμείων, και το αναγάγει σε λάβαρο απευθυνόμενος στη δικαιολογημένη απογοήτευση και πικρία των μερισματούχων του ΜΤΣ, για αυτά που εισπράττουν από το Ταμείο, παραγνωρίζοντας ότι τα ίδια συναισθήματα διακατέχουν και τους μερισματούχους του ΜΤΑ και ΜΤΝ ενώ όλοι περιμένουν με αγωνία αν θα εφαρμοστεί η νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από 1-1-2019.

Και επειδή πόλεμος και μάχη δεν νοείται χωρίς εχθρό και αντίπαλο, ο κ. Ροζής τον ανακάλυψε στους αποστράτους της Π.Α και τους Π.Ν των οποίων τα Μετοχικά Ταμεία παρέχουν προκλητικές δήθεν απολαβές στους μερισματούχους τους, σε σχέση με του ΣΞ, για να τους αποδίδεται ο τίτλος του «πατρικίου» εξαιτίας του κοινωνικού πόρου ο οποίος βέβαια είναι στοιχείο ευμετάβλητο στο χρόνο.

Ανακριβώς αναφέρει ότι ο κοινωνικός πόρος για τα έτη 2011 έως και 2016 ανήλθε συνολικά σε 27.881.117,25 ενώ σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ΜΤΣ ο πραγματικός αριθμός για τα έτη 2011 έως 2015 είναι ότι τα έσοδα από τον κοινωνικό πόρο-τέλη και δικαιώματα είναι 105.838.026,18 και αν προσθέσουμε και το 2016 ξεπερνά τα 130 εκατομμύρια ευρώ, ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ.

Στο επίμονο ερώτημά του αν είναι δίκαιη και σωστή η κατανομή των κοινωνικών πόρων προφανώς η απάντηση είναι υποκειμενική καθώς «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» δηλαδή η αλήθεια εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο εξετάζουμε την πραγματικότητα και επομένως είναι σχετική (Πρωταγόρας (π. 490 – π. 420 π.Χ.).

Ποια όμως είναι η αντικειμενική πραγματικότητα; Υπάρχει πράγματι αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ των Μετοχικών Ταμείων στις μηνιαίες παροχές προς τους μερισματούχους τους; Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αρκεί να ανατρέξουμε στο website του ίδιου του ΜΤΣ, μπορούμε να δούμε τους σχετικούς συγκριτικούς πίνακες που παρατίθενται. Ενδεικτικά θα διαπιστώσουμε ότι μεικτά ο Α/ΓΕΣ, μηνιαίως, λαμβάνει 421.06 € ενώ ο Α/ΓΕΑ 362,60, ο Σχης 285,78 ενώ ο Σμχος 274,40, ο Λγος 203,34 ενώ ο Σγος 205,80. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι «πληβείοι» και «πατρίκιοι» λαμβάνουν μηνιαίως σχεδόν ίσο ποσό από τα ταμεία.

Η αδιάψευστη πραγματικότητα καταρρίπτει κάθε επιχείρημα του βαρύγδουπου τίτλου του άρθρου το οποίο το μόνο που κάνει είναι να σπέρνει τη διχόνια και το διχασμό ανάμεσα σε συναδέλφους πυροδοτώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Η επιλεκτική απομόνωση των στοιχείων που συνθέτουν τα έσοδα των μετοχικών ταμείων και των περιουσιακών τους στοιχείων δεν αλλοιώνει σε καμία περίπτωση το πραγματικό και ουσιαστικό στοιχείο που είναι το συνολικό μηνιαίο ποσό που καταβάλουν στους μερισματούχους τους.

Ο κ. Ροζής διατυπώνει εσφαλμένα την άποψη ότι ο θεσμοθετημένος ανταποδοτικός πόρος ανήκει στον Ελληνικό λαό και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται στα Ταμεία αναλογικά με την αριθμητική δύναμη των μερισματούχων τους ενώ στην πραγματικότητα ο κοινωνικός πόρος προέρχεται από τις εις βάρος κρατήσεις των προμηθευτών. Άραγε, με την ίδια λογική, η ακίνητη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων δεν ανήκει στον Ελληνικό Λαό έτσι ώστε τα έσοδά τους να αποδίδονται ανάλογα στους μερισματούχους τους; Η ακίνητη περιουσία του ΜΤΣ, σύμφωνα με το Ταμείο, αποτιμάτε με σημερινές τιμές κρίσης σε μισό περίπου δισεκατομμύριο ευρώ και είναι βέβαιο ότι μελλοντικά θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους δικαιούχους μερισματούχους του ταμείου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ υποστηρίζει στο άρθρο του ότι «οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων την αυτή αποστολή εκτελούν και κανείς χωρίς τον άλλον δεν μπορεί να εκτελέσει αυτή μεμονωμένα». Αυτή η άποψη δεν συμβαδίζει με όσα υποστηρίζει σε αναρτήσεις του στο διαδίκτυο ότι «Το ΜΤΣ που έλαβε επί του υπόψη θέματος ομόφωνη απόφαση είναι ΝΠΔΔ και δεν οφείλει επίσης να ζητήσει την άποψη κανενός άλλου φορέα. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΑΑΣ, η οποία είναι και αυτή ΝΠΔΔ και στηρίζει την υπόψη - πρόταση όπως διατυπώθηκε από το ΜΤΣ». Δηλαδή εκτελούμε συλλογικά την ίδια εθνική αποστολή αλλά δρούμε μεμονωμένα και μονομερώς εις βάρος των άλλων δυο, ενώ δεν τους οφείλουμε, έστω ηθικά, καμία ενημέρωση και εξήγηση και σε όποιον αρέσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του ΣΞ δεν συμμερίζεται και δεν συμφωνεί με τι διχαστικές απόψεις του προέδρου της ΕΑΑΣ και θα περίμενε δράσεις και πρωτοβουλίες ενωτικές που, μεταξύ άλλων, θα ενίσχυαν την προοπτική και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων, την επανασύνδεση της σύνταξης με τους ε.ε συναδέλφους καθώς και την αποτροπή περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

ΥΓ. Δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να είμαι ευτυχής ή δυστυχής που το ΜΤΑ μετά από 30 χρόνια κρατήσεων μου δίνει, μηνιαίως, το ποσό των 219,48€ (Μέρισμα 164,08+ΕΚΟΕΜΑ 55,40) προσφέροντάς μου τη μέγιστη χαρά, κατά τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, να θεωρούμαι «πατρίκιος». Αν κ. Ροζή ο «ανένδοτος» αγώνας σας και ο καβγάς είναι τα 214 ευρώ, που παίρνω εγώ από το ΜΤΑ, να γίνουν 180 και να αυξηθούν αντίστοιχα τα δικά σας κατά 35 ευρώ για να μοιραστούμε τον τίτλο του «πατρικίου» λυπάμαι αλλά τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και σίγουρα τέτοια τύχη δεν μας αξίζει.

Σημ. Το άρθρο, πριν την κοινοποίηση, τέθηκε σε γνώση του προέδρου της ΕΑΑΑ, Απτχου (Ι) ε.α. Σ. Καββούρη.

Συγκριτικός Πίνακας καταβαλλόμενων μηνιαίων ποσών από ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ στους μερισματούχους.

alt

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 09:52
 
ΣΑΣΥΔΑ-Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ.- απάντηση σε άρθρο/πρόταση κ. Προέδρου ΕΑΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 08:17

Στο συνημμένο αρχείο PDF μπορείτε να δείτε την απάντηση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ (ΣΑΣΥΔΑ) στο άρθρο του πρόεδρου της ΕΑΑΣ για τα Μετοχικά Ταμεία.

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (APANTISIS SASYDA.pdf)APANTISIS SASYDA.pdf[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ 003-2018_Μετοχικά Ταμεία ΕΔ-απάντηση σε άρθρο-πρόταση Προέδρου ΕΑΑΣ (2Αυγ2018)-ΧΥ]1098 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 08:19
 
Μετοχικά Ταμεία, Άρθρο του προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Ροζή-Απάντηση ΕΑΑΑ-ΕΑΑΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 19:46

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

1. Συνημμένα μπορείτε να δείτε, άρθρο του προέδρου της ΕΑΑΣ, Αντγου ε.α. Βασίλειου Ροζή που αφορά στα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ (αρχείο word).

2. Ανακοίνωση-απάντηση της ΕΑΑΑ στο άρθρο του κ. Ροζή ( αρχείο word 2).

3. Ανακοίνωση της ΕΑΑΝ (συνημμένο αρχείο PDF)

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ANAKOINOSI EAAN.pdf)ANAKOINOSI EAAN.pdf[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΝ]98 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ANAKOINVSH EAAA-2-.doc)ANAKOINVSH EAAA-2-.doc[Ανακοίνωση ΕΑΑΑ]60 Kb
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (Άρθρο για τα Μετοχικά Ταμεία του κ. Ροζή -1-.doc)Άρθρο για τα Μετοχικά Ταμεία του κ. Ροζή -1-.doc[Άρθρο του προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Ροζή]38 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Αύγουστος 2018 19:50
 
ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (ΒΑΜ) Σχολικού έτους 2017-2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 07:26

Προϋποθέσεις
1. Τα τέκνα να είναι αριστούχα των Β και Γ τάξεων Δημόσιου ή ιδιωτικού Λυκείου της Ελληνικής επικράτειας και τα τεχνικά Λύκεια με Μ.Ο βαθμολογίας 18,1 και άνω σύμφωνα με το Π.Δ 246/1998 και το Π.Δ 60/2006 του Υπουργείου παιδείας.
2. Ο αριθμός των υπό βράβευση τέκνων των Αποστράτων καθορίζεται με απόφαση του κ. Α/ΓΕΑ και χορηγείται στον υπό βράβευση μαθητή χρηματικό ποσό 320 ευρώ το οποίο θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του βραβευμένου μαθητή από το ΓΕΑ/ΟΛΚΑ.
Δικαιολογητικά
1. Αίτηση από το νόμιμο επίτροπο (κηδεμόνας-πατέρας-μητέρα). Συνημμένο αρχείο PDF/Χορηγείται και από το παράρτημα.
2. Βεβαίωση του Δημοσίου ή Ιδιωτικού Λυκείου (Ελληνικής Επικράτειας), στην οποία θα εμφαίνεται ο Μ.Ο της βαθμολογίας των μαθημάτων του μαθητή και ο χαρακτηρισμός «Άριστα» (δίδεται από τη γραμματεία του Λυκείου), ή υποβολή φ/αντίγραφου του αποδεικτικού προαγωγής ή του απολυτηρίου.
3. Φωτοαντίγραφο Τραπεζικού Λογαριασμού του τέκνου και σε περίπτωση μη υπάρξεως, να αποσταλεί Φωτοαντίγραφο Οικογενειακού Λογαριασμού με το όνομα ενός εκ των γονέων. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται και Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599 (θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής) στην οποία ο βραβευθείς θα επιτρέπει την κατάθεση του ποσού στον Οικογενειακό Λογαριασμό.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των παραπάνω δικαιολογητικών είναι η 15η Νοεμβρίου 2018 στα γραφεία του παραρτήματος (Λαπηθών 6 Λάρισα, 5ος όροφος).
Επίδοση Τιμητικών Διπλωμάτων.
Το Παράρτημα Λάρισας, όπως κάθε χρόνο, θα διοργανώσει εκδήλωση για την απονομή των τιμητικών διπλωμάτων στους βραβευθέντες αριστούχους μαθητές. Η ημερομηνία της εκδήλωσης θα γίνει γνωστή με νεότερη ανακοίνωση.

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (aitisi_aristoyxoy_mathiti(1).pdf)aitisi_aristoyxoy_mathiti(1).pdf[ΑΙΤΗΣΗ]239 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 07:28
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL