ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ134
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ694
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ6962
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ434186

Η ΕΑΑΑ/ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 09:28

Η ΕΑΑΑ /Παράρτημα Λάρισας με τον Πρόεδρο Θάνο Μαργαριτη και το μέλος του Δ.Σ Σπύρο Νικολαου την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στην Τσαριτσάνη που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας.
Συνάντηση και συνομιλία με τον φιλο επί χρονια και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστο.

Με κάθε σεβασμό στη μνήμη του, οι φετινές λαμπρές πανηγυρικές εκδηλώσεις μνήμης της επετείου από το θάνατο του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους και άξιου τέκνου της Τσαριτσάνης Κων. Οικονόμου, που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας και η ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης με τις εκδηλώσεις, και έγιναν με ιδιαίτερη επισημότητα και με θρησκευτική λαμπρότητα (…όπως «προστάζει» η ιδιαίτερη Κυριακή της Ορθοδοξίας), αλλά και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, όπου άρχισαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον κατάμεστο ιστορικό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Τσαριτσάνης.

Σε περίοπτη θέση υπήρχαν αναθήματα, λείψανα, η Δεσποτική Μήτρα και τα ιερά Άμφια του Κων/νου Οικονόμου, που φυλάσσονται έως και σήμερα. Αμέσως μετά, αναπέμφθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του Τσαριτσανιώτη Διδασκάλου του Γένους πρωτοπρεσβυτέρου Κων/νου Οικονόμου.
Ακολούθησε δεξίωση στην «Οικονόμειο Σχολή» που βρίσκεται δίπλα από το ναό της Παναγίας και φέρει τιμητικά το όνομα του αείμνηστου κληρικού. Παραβρέθηκαν οι αρχές και πλήθος κόσμου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2019 09:32