ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ308
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ630
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ10859
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ425716

Εκδήλωση μνήμης από την ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας για τον πρώτο πεσόντα αξιωματικό του ΒΠΠ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 19:02

alt

Ο Δήμος Καστοριάς και η ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας πραγματοποίησαν την Κυριακή 04-10-2018 εκδήλωση μνήμης προς τιμή του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Β’ΠΠ , Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη. Μετά τη δοξολογία που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στη Βασιλειάδα Καστοριάς, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών, κατοίκων του χωριού και μαθητών, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο (πλατεία του χωριού) που φέρει το όνομα του ήρωα Υποσμηναγού. Ο Δήμος Καστοριάς το 2017 τοποθέτησε αναθηματική πλάκα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στους ήρωες, Υποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη και Αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα.

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό οι:

Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής

Το μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΑ, Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας

Τον πανηγυρικό της εκδήλωσης εκφώνησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παραρτήματος Λάρισας, Σγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος Λιούτας. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο ομιλητής απευθυνόμενος στο γιο του Αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα, Νίκο τον ευχαρίστησε για τον προσφορά του πατέρα του προς την πατρίδα και το Έθνος ενώ ο κόσμος ξέσπασε σε θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Για την ΠΑ ο Τξχος (Ι) Χρήστος Τελλίδης, για την ΕΑΑΑ ο Σμχος ε.α. Πιέρρος Πλατάνας, για την ΕΑΑΑ Παράρτημα Λάρισας ο Σμχος ε.α. Κων/νος Τσιτσώνης, για τον ΠΑ.ΣΥ.ΒΕΤ.Α ο Τξχος (Ι) ε.α. Νικόλαος Παγώνης, για την Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος ο Υπτχος ε.α Ευστράτιος Τσαούσογλου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στο πνευματικό κέντρο της κοινότητας Βασιλειάδας με παράθεση μικροδεξίωσης εκ μέρους του Δήμου Καστοριάς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οργανώθηκε από το Παράρτημα Λάρισας τριήμερη εκδρομή με αρχικό προορισμό το Καλπάκι όπου βρίσκεται το Στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου 1940 – 41. Το καλπάκι είναι γνωστό από τις ηρωικές μάχες που έγιναν από την VIIIη Μεραρχία Πεζικού στην πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41. Μετά τη ξενάγηση, η οποία περιλαμβάνει παρουσίαση που συνοδεύεται από μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ με ταυτόχρονη γραφική και ηχητική αναπαράσταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τις πρώτες μέρες του πολέμου σε μεγάλο τρισδιάστατο χάρτη, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου. Επόμενος σταθμός το κεντρικό Ζαγόρι και το χωριό Μονοδένδρι. Αργά το απόγευμα οι εκδρομείς έφθασαν στα Γιάννενα για διανυκτέρευση. Την επόμενη το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης και στο Μουσείο του Βρέλλη (κέρινα ομοιώματα) ενώ αργά το απόγευμα φθάσαμε στην πόλη της Καστοριάς για διανυκτέρευση.

Το ΔΣ της ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Δήμο Καστοριάς και ιδιαίτερα την υπάλληλο του Δήμου κα. Ειρήνη Στρέζου για τη συνεργασία και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.

Τον πρόεδρο της τοπικού συμβουλίου, κ. Αθανάσιο Ποτακίδη για την εξαίρετη φιλοξενία.

Όλους τους ε.α. αξιωματικούς συναδέλφους, και τις συζύγους τους και ιδιαίτερα τα μέλη της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας που για άλλη μια φορά τίμησαν μαζικά με την παρουσία τους την μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.

altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2018 19:42