ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ232
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1699
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ10123
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ437347

Εκλογές ΣΑΣ (Σύλλογος Αποφοίτων ΣΤΥΑ), 23-01-2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 21:23

Κάλεσμα στις εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΣΑΣ,

Στις 23 Ιανουαρίου 2016 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του ΣΑΣ, παράλληλα θα συνέλθει Γενική Συνέλευση των μελών για τον απολογισμό πεπραγμένων από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, τον οικονομικό ισολογισμό – απολογισμό καθώς και τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους από τον Ταμία του Συλλόγου.

1. Στις εκλογές του 2013 η συμμετοχή στις εκλογές ήταν απογοητευτική με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δυναμική του συλλόγου. Συγκεκριμένα ψήφισαν 360 μέλη​ σε σύνολο 5.700 ε.α. αποφοίτων ΣΤΥΑ, δηλαδή ποσοστό 6%. Αν και, δυστυχώς, όλοι οι ε.α. απόφοιτοι της ΣΤΥΑ δεν είναι μέλη του ΣΑΣ η συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών ήταν πάρα πολύ μικρή.

2. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή, στην επαρχία,​ ήταν στα Χανιά με 41 εκλογείς και η μικρότερη στη Θεσσαλονίκη με μόλις 7 εκλογείς. Στη Λάρισα ψήφισαν 23 ενώ στην Αθήνα 129. Αβίαστα προκύπτει το συμπέρασμα ότι η αδιαφορία των μελών είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο για τα συλλογικά όργανα του συλλόγου. Η στάση αυτή προκαλεί ποικίλα ερωτήματα με διαφορετικές απαντήσεις αλλά σίγουρα δεν μπορεί να ικανοποιεί κανένα όσο αποστασιοποιημένος ή και απογοητευμένος μπορεί να αισθάνεται από το σύλλογο.

3. Στο παρόν ψηφοδέλτιο υπάρχουν 22 συνάδελφοι που εκθέτουν τον εαυτό τους στην κρίση όλων μας προκειμένου να υπηρετήσουν ανιδιοτελώς και εθελοντικά τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των αποφοίτων της ΣΤΥΑ. Όπως είπε και ο Kin Hubbard «Όλοι μας θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δεν είναι ποτέ υποψήφιος». Είναι όμως βέβαιο, ιστορικά, ότι τα πρόσωπα που ανέλαβαν την ευθύνη της εκπροσώπησης του ΣΑΣ το έκαναν με μεγάλη επιτυχία και το έργο τους είναι εύκολα αναγνωρίσιμο και μετρήσιμο.

4. Η συμμετοχή των μελών στην εκλογική διαδικασία είναι μια «υποχρέωση» που απαιτεί το ελάχιστο δυνατό του χρόνου από όλους μας, (μια φορά κάθε τρία χρόνια αφιερώνοντας λίγα λεπτά) δίνει όμως αυξημένο κύρος και δύναμη στον εκλεγέντα πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ να διεκδικήσουν για λογαριασμό μας κάθε πτυχή των δίκαιων συμφερόντων μας.

Συνάδελφοι,

Η συμβολή ΟΛΩΝ ΜΑΣ είναι απαραίτητη για την ενδυνάμωση και ενίσχυση του ΣΑΣ ώστε να ανταποκριθεί στον ρόλο του, ο οποίος είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εγγεγραμμένων και μή μελών του καθώς και η φροντίδα για την συνεχή ανύψωση του επιπέδου και του γοήτρου της Σ.Τ.Υ.Α. Ας πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και ας εκλέξουμε ένα δυνατό Συμβούλιο που ​θα μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων στις επερχόμενες εκλογές.


ΥΓ. 1. Τους υποψηφίους και τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε στο συνημμένο αρχείο word.

2. Οι εκλογείς του Νομού Τρικάλων μπορούν ψηφίσουν στο εκλογικό κέντρο της πόλης, Ασκληπιού 20, Τρίκαλα (Παράρτημα ΕΑΑΣ Τρικάλων). Στο ίδιο εκλογικό κέντρο ή όπου αλλού​ επιθυμούν μπορούν να ψηφίσουν και οι εκλογείς του Νομού Καρδίτσας.

3. Βιογραφικά των υποψηφίων μπορείτε να δείτε στο:​http://sastya.gr/


Με εκτίμηση,

Σγος ε.α. Κων/νος Λιούτας

πρόεδρος ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Λάρισας

Μέλος του ΣΑΣ

Συνημμένα:
Κατέβασμα αυτού του αρχείου (ekloges SAS 23-01-2016.doc)Εκλογές ΣΑΣ 23-01-2016[Υποψήφιοι-Διαδικασία-Εκλογές ΣΑΣ]72 Kb
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 21:41