ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterΣΗΜΕΡΑ245
mod_vvisit_counterΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ1712
mod_vvisit_counterΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ10136
mod_vvisit_counterΣΥΝΟΛΟ437360

Τελετή Παράδοσης-Παραλαβής Διοίκησης 110 ΠΜ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την ΕΑΑΑ   
Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2015 23:03

 

Με επισημότητα και μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε χθες το πρωί στην 110 Πτέρυγα Μάχης η τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της μονάδας.

Τη διοίκηση παρέδωσε ο Λαρισαίος ταξίαρχος (Ι) Θεόδωρος Σύρμος που αναλαμβάνει στον κλάδο Α3 του ΓΕΑ  και την παρέλαβε ο σμήναρχος Δημήτρης Τσιρογιαννίδης.

Η τελετή, παρουσία του αρχηγού Τ.Α. Απτχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου ξεκίνησε με δοξολογία και συνεχίστηκε με την ανάγνωση των Ημερήσιων Διαταγών των δυο διοικητών.

"ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ"

Ιδιαίτερα συγκινημένος ο απερχόμενος ταξίαρχος Θεόδωρος Σύρμος που είχε πρωτοέλθει στην 110 Π.Μ. το 1984 ως ανθυποσμηναγός στην Ημερήσια Διαταγή του θα επισημάνει το «άπαντες παρόντες», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση, πριν από δύο χρόνια περίπου, έθεσα ως κύριο στόχο την εκπλήρωση της αποστολής της Μονάδος, ο οποίος στηρίχθηκε στους άξονες Επιχειρησιακή Ετοιμότητα, Διαθεσιμότητα των Μέσων και Εκπαίδευση του Προσωπικού, όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο της Ασφαλείας Πτήσεων και Εδάφους. Παράλληλα, κάλεσα όλους σας να εργαστούμε ως αρραγής ομάδα και να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα των ατόμων της.

Όλα αυτά επετεύχθησαν, χάρη στη δική σας ανταπόκριση, την προθυμία και τον επαγγελματισμό. Εργαστήκατε με φιλότιμο και αγάπη προς την πατρίδα ξεπερνώντας κάθε δυσκολία ενώ οι γνώσεις και η άρτια εκπαίδευση που διαθέτετε σας κάνουν ικανούς να οδηγήσετε τη Μονάδα ακόμη ψηλότερα.

Νιώθω ευτυχής αλλά και τυχερός, που είχα υπό τη διοίκησή μου ένα άψογο προσωπικό. Να είστε περήφανοι που υπηρετείτε την Πολεμική Αεροπορία, να είστε περήφανοι που υπηρετείτε στην 110 Π.Μ. και να προσπαθείτε πάντα να είστε στην κορυφή.

Τελειώνοντας, θα ήθελα πρώτα να ευχαριστήσω τον Θεό που μου έδωσε δύναμη και υγεία να ανταποκριθώ στο δύσκολο έργο μου, τους επιτελείς μου για την αμέριστη και ουσιαστική βοήθεια στο καθήκον μου, τα επιτελεία και τις Μονάδες όλων των κλάδων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τα τοπικά ΜΜΕ, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λάρισας.

Κύριε Αρχηγέ, κατέληξε, στο πρόσωπό σας θα ήθελα να ευχαριστήσω το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας για την ασταμάτητη βοήθεια και κατευθύνσεις στην εκπλήρωση της αποστολής της Μονάδος και βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω « ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΛΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ».

ΙΕΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία της 110 Π.Μ. ο νέος διοικητής της σμήναρχος Δημήτρης Τσιρογιαννίδης στη δική του Ημερήσια Διαταγή θα επισημάνει ενδεικτικά:

"Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση για την τιμή που μου επιφυλάχτηκε να ηγηθώ μιας αξιόμαχης Μονάδος με ανθρώπινο δυναμικό επαγγελματικά καταρτισμένο, όπως και μέσα που εγγίζουν την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή που η υπηρεσία μου εμπιστεύεται τη Διοίκηση μιας Πτέρυγας με μεγάλη ιστορική σημασία, που ξεκινά από την εδώ προσγείωση του πρώτου ελληνικού αεροσκάφους "ΔΑΙΔΑΛΟΣ" τον Σεπτέμβριο του 1912, όπως και την εκτέλεση της πρώτης σε παγκόσμιο επίπεδο πολεμικής αποστολής από τον ηρωικό "ΚΑΜΠΕΡΟ" το ίδιο έτος, στοιχεία που αποτελούν ιερές παρακαταθήκες και ηθικά κίνητρα για ατομική και συλλογική αφοσίωση στο έργο και την αποστολή της Μονάδας.

Σε αυτή την κοινή πορεία θα με βρείτε συμπαραστάτη και ένθερμο υποστηρικτή δίκαιων αιτημάτων που θα αποσκοπούν στη βελτίωση των λειτουργιών της Μονάδας και των προσφερόμενων από όλους μας υπηρεσιών, υπό το πρίσμα όμως της οικονομίας και της θετικής διαφοράς αποτελέσματος .

Mε τη φώτιση του Θεού υπόσχομαι να διοικήσω τη Μονάδα αυτή όπως το Σύνταγμα, οι νόμοι του κράτους και οι διαταγές της Υπηρεσίας επιτάσσουν".

Στη συνέχεια παρατέθηκε μικρή δεξίωση, ενώ στην τελετή μεταξύ άλλων παρέστησαν ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, ο αρχηγός Τ.Α. αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος ε.α. Ι. Γιάγκος, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ πτέραρχος ε.α Β. Κλόκοζας, εκπρόσωποι της ηγεσίας της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της περιφέρειας Θεσσαλίας, παλιοί διοικητές της 110 Π.Μ., ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας Κ. Λιούτας και πολλοί προσκεκλημένοι.

Του Δημήτρη Βάλλα

Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθερία"

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 22:18